I went tanning today

Hei! Jeg ville bare titte innom for å si at de siste dagene her borte har vært supre!! Noe som igjen vil si null tid til blogging.. MEN jeg har masse bilder til dere fra helgen, som mest sannsynlig kommer i morgen (tirsdag). Akkurat nå, skal jeg bare gå rett til sengs. Tror jeg begynner å bli syk, i tillegg til at jeg sovnet flere ganger på skolen i dag. Amerika tar på!!

I dag etter skolen dro jeg og Andrea og tok sol. Endelig kan jeg få litt farge på kroppen igjen! Og solariumene her er luksus i forhold til de som er i Porsgrunn.. Her må man melde seg inn, og så forhåndsbetaler man, så jeg kjøpte et Halloween kampanjetilbud med 6-7 forskjellige senger for 40 dollar (noen av sengene skal visst være veldig bra, og veldig dyre, så det var et kupp), og så stilte damen inn solingstid på riktig seng fra pcen sin, også viste hun meg veien til riktig seng. Der var den allerede sterilisert og klar til bruk med bra musikk. Utrolig behagelig! Jeg kjøpte også en solingslotion som lukter utrolig godt, så det blir spennende å se om den funker! 


Solingslotionen, rosa og harry!!

God natt ♥

I'm on a diet, in America..

Da har jeg også gått opp i vekt, he he, er ikke den eneste utvekslingsstudenten, for å si det sånn.. Har i hvert fall klart å gå opp 2 kilo, noe jeg ikke synes er så kult. Har heller ingen plan om å rulle hjem til Norge, så tirsdag startet jeg og mom på en diett, med en plan om å få vekk amerikansk fastfood fett ++. Det går egentlig bare ut på at vi spiser sunn mat, mange små måltider om dagen, med masse proteiner, og lite fett og karbohydrater. Har ikke satt meg helt inn i det sistnevnte, men jeg spiser det som bli servert her hjemme, og heldig som jeg er, så er dad flink til å lage mat, spesielt sunn mat med lite kalorier! I tillegg så skal vi trene så og si hver dag; på treningsstudioet eller løping ute osv. Vi har to "cheats" i uka, som vil si to måltider med fastfood/godteri osv. Så her gjelder det å være smart, og ikke bruke de opp før helga!

Frem til nå har det gått veldig bra! Har begynt å ta med meg lunsj på skolen; grove knekkebrød og druer/gulrøtter/eple osv (i stedenfor "mat" fra snackautomatene..), også har jeg faktisk funnet ut at de har mange gode, og sunne spisesteder her også (blant all fast fooden), hvor de til og med skriver opp kaloriinnholdet. På tirsdag dro jeg og mom på treningssenteret og jeg løftet vekter/gjorde styrke i 70 min.. Dere kan tenke dere jeg var (og er fortsatt) kjempestøl, siden jeg ikke har gjort det på 12 uker.. Men følelsen av å ha trent er veldig deilig. Dro og løpte på onsdag, og løpte meg en tur i nabolaget i kveld (torsdag).

Nå kommer jo helgen da, så det blir spennende å se hvordan det går.. Er lettere å være sunn med familien enn med venner, og lettere å være sunn i ukedagene enn i helga, noen som kjenner seg igjen der eller? Dette er vel egentlig det samme kostholdet og treningen jeg holdt på med i Norge før jeg dro, men det er littegrann vanskeligere her, om dere skjønner hva jeg mener..? Mange flere fristelser, fast food, og spennende mat jeg aldri har smakt før. Ønsk meg lykke til, så får vi satse på at jeg ikke sprekker med en gang. Vet ikke en gang om jeg har troen på det selv.. 


Middag på onsdag


Middag på torsdag - er klar over at denne ikke var så sunn, men det var det sunneste alternativet når vi var ute og feiret grandpas bursdag, også spiste jeg bare halvparten. Det er i hvert fall bedre enn frityrstekt kylling og pommes frites som jeg pleier å spise!!!


Ny frukt i fruktskåla

PS: Jeg har ikke svulst i hodet! Jeg tok CT scanning i dag, og resultatet var bra (derfor er jeg glad på bildet over). Men jeg er ikke så glad da, for hvorfor har jeg fortsatt like vondt i hodet? De sier det er på grunn av stress. Det forundrer meg ikke, med alt som er nytt, massevis av lekser, og alt for lite søvn.. Må nok prøve å stresse mindre, men det er ikke så lett. Spesielt ikke når jeg stresser over at jeg har så vondt i hodet at jeg ikke klarer å følge med i timene, så jeg får enda mer lekser å stresse med. Det blir som en ond sirkel.. What to do?

Not a good day

Denne dagen var helt ok frem til 4th period; US Government i to hele timer - det faget jeg hater mest! Så hadde vi 6th period og atter en gang fikk jeg vondt i hodet. Jeg har nemlig hatt hodepine så og si hver eneste dag i flere uker nå, og det begynte like etter jeg kom hit. Pleide aldri å ha vondt i hodet i Norge. Så etter å ha knasket smertestillende i noen uker, fant vi ut at jeg burde dra til legen. Vi dro dit i ettermiddag og etter diverse prøver, synstest og BLODPRØVE, fant de ikke ut noen ting. Legen gikk ut, og kom tilbake en evighet senere, og fortalte at jeg måtte ta CT scanning av hodet mitt så fort som mulig, for å utelukke svulst osv...

Nå sitter jeg i senga, veldig redd for å ta CT i morgen tidlig. Jeg har fortsatt vondt i hodet, jeg har vondt i magen, og jeg er støl i hele kroppen etter å ha løftet vekter og gjort styrketrening i 70 min i går (okei, sistnevnte er min egen skyld, haha). For å si det sånn, så er jeg veldig klar for å legge meg nå, så får vi bare håpe at det ikke er dårlige nyheter i morgen. Okei, det er nok ikke det, men slikt gjør meg bare redd! 


Det beste jeg fant av bilder...

God natt! Wish me luck...

The Pumpkin Patch

I går (mandag) var jeg ikke på skolen, fordi jeg hadde så vondt i magen da jeg stod opp. Føltes som om noen knivstakk meg innenfra :( Så da var det rett i seng med smertsestillende tabletter, også sov jeg til rundt 2. Liker ikke å være borte fra skolen, fordi det er så masse rare regler, også føler jeg at jeg går glipp av så mye læring, som er viktig.. Går man glipp av en prøve, kan man fort gå ned en karakter. Også har jeg allerede kommet forsent på skolen to ganger (da er det snakk om sekunder etter klokka har ringt), så hvis jeg kommer forsent en dag til før jul, så får jeg gjensitting. Som utvekslingsstudent så vet jeg ikke hva organisasjonen min sier til det.. Skal ikke komme forsent igjen!!

I hvert fall så dro jeg og familien til en Pumpkin patch i går; en liten gård hvor man kjøper gresskar i alle fasonger og størrelser, også var det masse morsomme aktiviteter for barn, spøkelseshus, maisåkerlabyrint, dyr osv. der. En morsom og amerikansk opplevelse! Jeg og lillesøster fikk hvert vårt minigresskar til å ha på rommet, også kjøpte vi et megastort et til å pynte med ute!


Lillesøster Layne
Det lille spøkelseshuset
Chocolate fudge ice cream


Mini-gresskarOgså runder jeg av med at jeg akkurat måtte google hva pumpkin var på norsk... Har nok vært her litt for lenge..

Saturday night

På lørdag var jeg jo som sagt og så på lillesøsters cheerleading competition, og da jeg kom hjem slappet jeg av og blogget osv. På kvelden dro familien, besteforeldre, tante, og oldemor ut og spiste for å feire dad. Senere på kvelden ble jeg hentet av Victoria, også dro vi og Kristin til Sweet CeCe's og fikk gratis frozen yoghurt, siden det var Victorias søsters siste dag på jobb der. Så dro vi hjem til Victoria og spiste pizza og så på Footloose og Hannah Montana, men jeg sovnet 10 min inn i Hannah Montana, for det var den lengste dagen jeg har hatt på lenge!


Shrimp tacos og hjemmelaget chips


Frozen yoghurt med masse godt, som jordbær, cheesecake, brownie, reeses, cookie dough, m&m's +++ HEAVEN
Pizza og film


Dette var på søndag, da jeg skypet med min bestevenn hjemme i Norge i 3 timer. Den samtalen hjalp meg masse!! Og ikke spørr hvorfor vi har ledninger på hodet.. Det vet ikke jeg heller.

Hva gjorde dere i helgen?

My American homeVinduene hører til rommet mitt


My neighborhood


Rommet mitt, som jeg har vist før HER


Badet mitt
Stua, det er ikke så mørkt
Kjøkkenet


Vinterhage (eller hva det enn kalles) og hagen

Jeg tok bare bilder av de romma i huset hvor jeg er, om dere skjønner hva jeg mener? Jeg liker huset kjempegodt, det er ikke så stort, men det er veldig koselig!! Og ikke minst amerikansk!

Hva synes dere?

Nashville Nightmare

Klokken er snart 4 på en lørdag, og jeg har allerede vært oppe i 10 timer... Måtte nemlig opp kl 6, fordi lillesøster hadde cheerleading competition. De vant førsteplassen, og var utrolig flinke!! Veldig gøy å se på, til tross for at jeg i dag lever på 5 timers søvn.. Kom nemlig hjem i 1-tiden i natt, var så sliten at jeg hoppet rett i seng! Etter skolen i går, spurtet jeg og Andrea til bilen hennes (for å slippe unna skoleparkeringsplasskøen som varer i 30 min), før vi dro til banken, hjem til meg, så til henne. Vi fikset oss, og dro og fikk fikset neglene våre med storesøsteren hennes og bestevenninnen. Endelig er neglene mine fine igjen!

Når neglene var på plass, gikk turen tilbake til skolen for å se kveldens amerikanske fotballkamp. Laget vårt sugde som vanlig, men det er jo så utrolig sosialt og gøy å være på kampene, og school spiriten er på topp, selv om vi taper! I pausa hadde vi i drama en flashmob, som vil si at vi bare gikk random ut på banen og begynte å danse, til en planlagt dans selvfølgelig. Det var jo ikke random for oss, men det skal se sånn ut for publikum. Etter dansen gikk vi bare av banen igjen, som om ingenting hadde skjedd. Utrolig gøy! Etter dansen dro jeg, Andrea, Victoria, Kristin, Zoë, Diane (fransk utvekslingsstudent), Zane, Dylan, Derek, Kyle, Evan og Zach og kjøpte mat på Taco Bell, før vi dro til Nashville Nightmare, et haunted house! Kjempeskummelt, men utrolig gøy! Har aldri hylt så mye eller vært så redd i hele mitt liv. Det var jo ekte folk som gikk rundt og skremte deg; man gikk gjennom masse ganger og rom med forskjellige temaer osv.


Nye, fine negler! Om dere skulle lure, så kostet disse ca 180 kr, og varer i 2-4 uker. Definitivt verdt det!Her ser vi på fotballkampen!


Diane, klovn og meg. Dette var nok det verste med Nashville Nightmare; vi stod i kø utenfor, og denne klovnen og flere andre gikk rundt og skremte oss. Det var helt forferdelig, for jeg er kjemperedd for klovner. Han skjønte det selvfølgelig med en gang, og lot meg ikke være. Han snek seg opp bak meg flere ganger, og når jeg snudde meg så jeg han rett inn i øynene...


Dette er bilder fra gymsalen på Blackman High School, hvor lillesøsters cheer competition var
Her opptrer Layne sitt lag


Et annet lag


Her venter de på å få høre hvem som vant. Det var nesten som Bring it On; De grønne og de blå stod og battlet mot hverandre, haha.. Og hele publikum var med!


1. plass!!!
Mom, dad, Layne og megI dag har dad bursdag, så vi kjøpte kake til han, og skal ut og feire etterpå! Senere i kveld så blir det nok senior sleepover med fotballjentene! Ha en fin lørdag videre, selv om den snart er over for dere...

Soccer is over - I'm back!!

Jeg skjønner at dere blir frustrerte over at jeg ikke blogger, men jeg har ikke hatt tid i det hele tatt. Jeg har så vidt hatt tid til å sove. Det har for det meste vært på grunn av fotball; med trening i to timer hver dag, pluss to kamper i uka, pluss lekser, være med venner og familie, og sove, så har det ikke gått opp. Nå der i mot, så er fotballen over. Vi startet distrct tournament på mandag, noe som vil si "vinn eller forsvinn", og vi vant mandagens kamp. Dessverre tapte vi tirsdagens, og da var sesongen over. Utrolig trist, for det var fotballjentene som fikk meg til å føle meg velkommen her, de har virkelig hjulpet meg gjennom masse, i tillegg til at jeg har mine tre beste venner på laget. Fotballaget så hverandre hver ukedag, og ofte i helgene også, i 10 uker!! Men nå som det er over, kommer jeg ikke til å se mange av de igjen.. Vi hadde det så gøy sammen!

Det positive med at fotballen er over, er at jeg har masse fritid! Sånn som nå; i dag er første dagen siden jeg kom hit, at jeg dro rett hjem etter skolen. Hva skal jeg gjøre nå liksom? Jo - blogge!! Så det blir nok mye mer blogging fremover!

Jeg har hatt det veldig bra den siste tiden her, spesielt de siste dagene! Har er en del bilder fra de to siste ukene, starter med høstferien;


1 time etter at jeg kom hjem fra Florida, stod Victoria og Kristin på døra med kakemiks; de hadde savnet meg sånn, og ville bake kake med meg og lillesøster. Videre dro vi på filmkveld med en del av guttene fra gjengen. Dagen etterpå dro vi til Sky High; masse trampoliner - utrolig gøy! Senere på kvelden campet vi...


1 det store treromsteltet. 2 griller pølser. 3 situasjonsspisebilde, smaker smore's for første gang. 4 guttene hadde snikt seg inn i teltet vårt mens vi var oppe og grillet.. skremte vettet av oss!!


Victoria og jeg spiste på Wendy's etter skolen en dag...


Hver dag i 5th period gjør jeg ingenting; sitter bakerst i klasserommet til fotballtreneren min og leser, sitter på mobilen eller pcen, gjør lekser hvis jeg har, og spiser godteri. Chill!!


Meg og Andrea på bussen på vei til kamp


Meg og Kristin også på bussen..


Fotballjenter!!


Jeg spiste på Logan's Roadhouse med familien, og her spiser man peanøtter mens man venter, og kaster skallet på gulvet.. Aner ikke hvorfor, men som dere ser under, så var det peanøttskall overalt!


Peanøttskall!!


Fried chicken og sweet potato fries - alt for godt


Dessertbøtte med glovarm brownies, rennende med sjokoladebiter - himmelsk!


Victoria og meg - klare for kamp!


Victoria og meg, forrige fredag! Vi spiste middag på CiCi's pizza - pizza buffet!


Så møtte vi Andrea på Dunkin' Donut, kjøpte iskaffe, og dro til Andrea og sov der.


Centipede nummer 3! Denne gangen hos Andrea. Utrolig ekkelt kryp som driver å forfølger meg overalt hvor jeg går...


Lørdagsfrokost i bilen med Andrea og Victoria, fra Chick-fil-A - my favorite!! 


Skypetime med søsknene mine - hadde ikke snakket med de på 7 uker :( Milian (yngste) ble tre på lørdag.. Han prøver å gjøre "Loser" på det nederste bildet


Lørdag kveld var jeg hjemme alene, så jeg hadde fest - med Victoria.. Vi lagde mat og så på Hannah Montana, woop woop. Så kom foreldrene mine hjem og lo av meg, siden jeg fortsatt så på Hannah Montana. Skjønner ikke hvorfor...


Vi har pyntet til Halloween!


På tirsdag før skolen dro jeg og Andrea og kjøpte frokost fra Chick-fil-A, og kaffe fra Starbucks. På onsdag morgen dro vi på Sonic og kjøpte Strawberry limonade og cheese sticks, og i dag tidlig (torsdag) dro vi på McDonalds og kjøpte breakfast chicken biscuit og mocca frappe... Lurer på hva det blir i morgen... heh


Meg, Victoria, Kristin og Zoe (bak...) Vår siste trening for Smyrna High Soccer! Ryddet av banen og fikk gamle drakter til å ta med hjem. Trist :(


I går kveld dro jeg downtown Nashville med familien. Vi spiste på Dick's - en restaurant hvor alle som jobber der er slemme, sier stygge ting, slenger sugerør og drikke utover bordet osv. Servering meg ironi! Utrolig morsomt! Også gir de hatter som de skriver noe på. Hun ene som var der fikk "Still a virgin - in the front", mens jeg fikk "As seen on Girls Gone Wild"...


Dick's


"As seen on Girls Gona Wild"


Prøvde faktisk å være sunn; utrolig god cæsar salat!


Så dro vi på gratiskonsert med Luke Bryan. Det var sykt masse folk der, og vi så ikke så bra, så vi gadd ikke å være der så lenge, men gøy var det. Og alle hadde på seg rutete skjorter og cowboy boots. Yepp, vi er i Nashville - country så det holder!

I morgen er det endelig fredag, og jeg gleder meg utrolig masse til denne helgen!! På kvelden er det fotballkamp, og i pausen skal dramaklassene gjøre en flashmob (google/youtube det hvis du ikke vet hva det er), og jeg skal også være med. Etter dette så drar en stor gjeng av oss til et Haunted House! Med ekte folk som skremmer deg så det holder! Etter det så skal vi sikkert bare henge hos noen. Lørdag morgen er det tidlig opp, fordi lillesøster har en cheerleading competition. Dad har også bursdag på lørdag, så vi skal ut og spise for å feire han senere på dagen. På kvelden så skal vi ha senior sleepover med fotballjentene. Koselig! Søndagsmorgen skal jeg og mom være lærere på søndagsskolen for 5-6 åringene i kirka, så det blir spennende, haha. Resten av søndagen skal jeg slappe av og skype med de der hjemme i Norge!

Jeg skal prøve å få oppdatert dere litt i helgen, og bloggingen fremover blir bedre nå som jeg har mer fritid! 

FØLG UTVEKSLINGSÅRET PÅ INSTAGRAM

Jeg er mer aktiv på instagram, eller bilder fra min hverdag som utvekslingsstudent blir oftest postet på instagram før jeg får blogget om det. Så hvis dere lurer på hva jeg gjør når jeg ikke blogger; følg LTAMALIE


Instagrambilder fra de siste ni ukene mine her borte.

Fall break is over

Da var høstferien min over (ja, jeg vet at dere der hjemme akkurat startet den..), og jeg har så vidt vært hjemom på en uke. Eller jeg har vært hjemme, men jeg har vært med venner hele tiden, så jeg har ikke vært på pcen engang, nesten. Startet høstferien med 5 supre, men lange dager i Disney World i Florida. Tok masse bilder som jeg skal vise dere så fort jeg får tid. Kom hjem på tirsdag, og kun en time senere stod Kristin og Victoria på døra fordi de savnet meg sånn!! Vi bakte kake med lillesøster, før vi dro til Victoria, og resten av guttegjengen kom for å se på film. Onsdag morgen dro jeg, Victoria og Andrea for å sette opp det treroms store teltet til Victoria. To timer og en pizza senere, var teltet endelig oppe, med god hjelp av faren til Victoria. Jenter på tur... Så dro jeg, Victoria, Kristin, Skyler, Ben, Dylan, Derek, Zane, Zach og Devon til Sky High; et sted med massevis av trampoliner som henger sammen, og oppetter veggene. Utrolig gøy! Nå, tre dager senere, er jeg fortsatt støl i hele kroppen..

Etter Sky High dro jeg, Kristin, Victoria, Andrea og Hunter og teltet. Vi grillet pølser og Smores, og koste oss! Vi skulle aldri ha sagt til vennene våre hvor vi campet, for vi fikk et par overraskelsesbesøk utover natta. Flinke til å skremme var de også.. Torsdag husker jeg faktisk ikke hva jeg gjorde, eller jeg lå i senga mesteparten av dagen, var så sliten - får jo aldri tid til å sove her borte! Også skypet jeg med mamma, for hun hadde bursdag, også bestilte jeg masse klær på nettet, fra Urban Outfitters og Forever 21, også bestilte mamma litt for meg fra Gina og H&M. Gleder meg såå til alt kommer i posten! Har jo aldri tid til å shoppe her, så da fant jeg ut at det var lettere å shoppe fra senga!

Torsdag kveld hang jeg med Victoria, Ben og Dylan. Først på McDonalds, så dro vi hjem til meg og så på film, også sov Victoria hos meg. Fredag formiddag dro jeg til frisøren og klipte av halve håret mitt. Jeg begynte å grine. Men jeg måtte, fordi håret mitt for tredje gang begynte å brekke, så jeg måtte klippe vekk alt det slitte. Jeg ser ikke ut som meg selv lenger :( Senere var det fotballtrening, og på kvelden hang jeg meg Victoria, Ben og Dylan igjen, først på Sonic, så dro vi hjem til meg og så film igjen, haha. Så forlot de meg, og jeg var ensom for første gang i ferien. Det gikk bra da.

I dag var det tidlig opp (kl 9:45), for å spille kamp. Den var en time unna, så vi var ikke ferdige før 3. Vi tapte, noe vi ikke skulle gjort. Etter kampen dro jeg, mom og lillesøster til Nashville og kjørte rundt i ghettoen, og så i det rike strøket, hvor kjendiser bor osv. Hun er eiendomsmekler, så hun skulle se på tre hus. Så dro vi og spiste mat på en sunn cafe - faktisk!! Er ikke ofte jeg får i meg sunn mat, men godt var det! Så kjørte vi rundt litt mer, før vi dro på et stort kjøpesenter, med masse merkebutikker; Burberry, Louis Viutton, Juicy Couture, Michael Kors, Apple, Bare Escentuals, Jimmi Choo osv. Altså kjøpesenteret hvor de rike og kjendisene shopper. Gjett hva jeg hadde på meg?? Smyrna soccer hettegenser og adidasbukse, også må vi ikke glemme flip floppene! Hva har skjedd med meg? Tenk hvis jeg møtte Taylor Swift liksom? I have become Americanized.. De hadde også Sephora, så jeg fikk kjøpt meg ny concealer og favorittllipglossen min!! Det var koselig da, å tilbringe litt jentetid med familien! Da vi kom hjem så jeg og mom på en skummel film, så nå får jeg ikke sove. Hun satt til og med på alarmen! Dad er nemlig på jobb; han jobber hele døgnet hver 3. dag.

Var ikke meningen å skrive en hel livshistorie om ferien min, men jeg vet at flere der hjemme vil vite detaljer også! Tok litt bilder i dag i hvert fall, skal se om jeg får samlet litt mer fra venner,  fra resten av ferien senere.


Lillesøster Layne og jeg kjører rundtDowntown Nashville skyline
Finn en feil... Man finner ikke rarere folk enn det er her i USA


Ghettoen


Sunn mat!!


Downtown Nasvhille...


Parthenon; gresk bygning midt i Nasvhille. Vi vet ikke hvorfor den er der...

Nå skal jeg sove, skal i kirken i morgen tidlig. Har faktisk kun vært i kirkern to ganger siden jeg kom for 9 uker siden... Det har ikke blitt så mye kirkegåing, og kirken her er veldig annerledes også, men det fortelle jeg om senere. Vi blogges igjen i morgen. God natt!!

Lokal tid; 01:30