Thanksgiving & Black Friday

Thanksgiving er min favorittdag og høytid frem til nå!! Det var for akkurat en uke siden, altså forrige torsdag. Først og fremst hadde vi fri fra onsdag til søndag; en ekstra ferie sier man ikke nei til! Torsdag morgen stod jeg opp og spise frokost mens jeg så på Thanksgivingparaden på tv. Jeg skypet litt med Silje, før jeg gjorde meg klar; sminket meg, rettet håret og tok på HETTEGENSER OG YOGAPANTS♥♥♥ Americanized yet? - YEAH! Så dro vi til grandma, hvor resten av familien fra begge siden var + venner av familien. Vi var litt over 20 stykker. Vi spiste masse god mat, og kaker, helt til vi nesten døde.. Så slappet vi av og chillet resten av dagen.

Rundt kl 20:00 dro jeg og mom til Starbucks for å kjøpe kaffe; vi gjorde oss klare til Black Friday shopping - shopping hele natta, med helt supre tilbud! Vi dro og hentet to av venninnene hennes, og så kjørte vi til Lebanon Outlet, som hadde en del butikker. Jeg fikk faktisk gjort unna all julegaveshoppingen på en gang!! Og ble superfornøyd med alle gavene! Siden det var så syke tilbud fikk jeg jo kjøpt enda mer enn jeg hadde hatt råd til. På barneklærbutikken, hvor jeg kjøpte gaver til nesten alle småsøsknene mine, så fikk vi 45 % avslag, så 25 % og til slutt 5 %!!  

Etter 7 timer, kl 3 på natta, dro vi hjem, og var helt døde. La meg rundt 5, sov noen timer, og så var det opp igjen for å shoppe enda mer.. Gale amerikanere.. Stakkars mamma og pappa sin konto...


Jeg og familien lagd turkey hands Thanksgiving morning


Jeg bakte min første oreokake helt alene! Var utrolig vanskelig når oppskriften stod på norsk, med både å finne ingredienser og regne om måleenhet fra dl og gram til cups, men det gikk, som dere ser, og det var en storsuksess! Alle elsker kaka, og jeg må bake den igjen til jul.. De vil også ha meg tilbake neste Thanksgiving så jeg kan lage den igjen..
Masse mat!


Masse desserter!
Min mat


Her er vi helt døde etter all maten...


Oreokaka var en suksess som dere ser.. Min kake var den eneste som så og si ble spist opp!


Klare for Black Friday shopping!


Trengte litt mer energi rundt kl 12...


Også trengte vi nattmat...


Alle posene mine...
Kjøpte denne til meg selv


Og denne lommeboken! Merket er Coach, som er et populært merke her. Jeg har hatt lyst på en lenge! Den kostet 228 dollar til vanlig, altså 1350 kr, men jeg gav kun 75 dollar, altså 450 kr for den!! Utrolig fornøyd! Elsker den!! Julegave fra meg selv til meg selv!


Kjøpt også dette armbåndet, og fikk gratis iPhone case!!


Veldig fornøyd, og veldig trøtt og sliten..
Frokost Black Friday morning, før mer shopping
Jeg kommer tilbake til Thanksgiving neste år! Hvis ikke så skal jeg få Norge til å ha Thanksgiving!!

Pakke fra Norge!!!

I dag var en helt kjedelig normal skoledag, Etter skolen dro jeg og Kristin og tok sol, og da jeg kom hjem ventet en stor pakke fra Norge!! Jeg fikk en del etterlengtede norske klær, sjokolader, smågodt, brunost, litt julegaver, sjokoladekalender, og pakkekalender ++. Venter enda en pakke i posten om noen dager - elsker dette! Jeg må få sendt pakken jeg har til de hjemme også snart.. Er litt treg, håper den kommer frem til jul..


Mmmm, elsker denne Boble sjokoladen!! har spist halve allerede... Det er det norske godteriet jeg får tilsendt som gjør meg feit. Ba mamma om å ikke sende så mange denne gangen..


Smågodt!!


Også fikk jeg endelig min etterlengtede joggebuke!! Det går nemlig ikke an å få tak i joggebukser med strikk i beina her, alt er sleng og alt for langt.. Så jeg har endt opp med å putte buksa i sokkene (8. klasse flashback..), men jeg har ikke fått lov av mom å forlate huset slik.. Skjønner ikke hvorfor? Lol.. Men ja, alle her går jo med joggebukser hele tiden, så nå føler jeg meg litt mer komfortabel i norske joggebukser - UTEN SLENG. Har nemlig et par med sleng.. Og ja, magen min er faktisk så brun, til og med brunere! Elsker solariumene her, for man blir ikke gul-oransje, man blir BRUN, sommerbrun!


Slik så pakken ut når jeg fikk den.. Den var faktisk åpnet på toppen.. Og sjokoladekalenderen min var helt smashet :( Tror denne pakken gikk gjennom mye rart

Nå skal jeg kose meg med norsk godteri! Jeg valgte å bli hjemme i senga og spise godteri og ha på joggebuksa mi og se på tv istedenfor å dra på treningssenteret... I'm Americanized!

Helping the Homeless

Etter skolen i dag dro 70 dramaelever fra skolen, downtown Nashville for å hjelpe hjemløse folk. Det var en utrolig sterk opplevelse, men jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å være med på det! I flere timer i kveld var vi ute i kulden og hjalp de. Tanken på at de fortsatt er der ute nå, mens jeg kunne glede meg til å komme hjem og varme meg under lag på lag med klær og tepper, er ikke så veldig kul... Vi startet med å servere alle sammen et varmt måltid og kake, og varm drikke. Så gikk noen av oss og lekte med barna; det var det verste, å se alle de hjemløse barna, noen av de visste ikke en gang hvem/hvor foreldrene var. Det var til og med babyer der... Vi sparket og kastet ball, tegnet, lekte sisten og "titt-tei". Så delte vi ut klær, og mat. Maten skulle vare frem til neste tirsdag, når de har det samme opplegget igjen. 

Det å se hvor glade disse 400 (?) menneskene ble av så lite, å se hvor mye det betydde for de å gi de et smil, slå av en prat, og gi de mat og klær, var en fantastisk følelse. Jeg følte at jeg gjorde noe som virkelig hjalp! Jeg skulle ønske jeg kunne gjort mer, spesielt for barna! Hvis dere noen gang får en slik mulighet, så anbefaler jeg dere å gjøre det! Jeg fikk et helt nytt syn; ikke bare på hjemløse folk, men også på oss og hvor heldige, men også egoistiske vi er... Jeg var faktisk på gråten flere ganger. Det å hjelpe noen på denne måten er noe jeg har lyst til å gjøre igjen! Dette er noe av det beste jeg har gjort på lenge!Er så taknemlig for alt jeg har, det burde vi alle være, for det er så mange mennesker her i verden som har det så mye verre. Tenk om du ikke hadde et hjem å dra hjem til hver dag, spesielt nå som det er så kaldt.. De fleste av disse menneskene hadde helt normale liv, før de mistet jobben, som endte i å miste huset, og bli hjemløs. Det er helt utrolig hvor mange hjemløse det er her.

God natt!

Dumme spørsmål fra amerikanerne

Fra første stund her, så begynte de dumme spørsmålene alle utvekslingsstudenter får, og jeg har samlet opp en del av de. Her har dere de jeg husker. Og ja, alle spørsmålene har vært dønn seriøse.. Here we go!
 

♥ Do you have lesbians in Norway?

♥ Do you speak English in Norway?

♥ Do you use toilet paper in Norway?

♥ Do you know who Justin Bieber is?

♥ Have you ever had peanut butter and jelly?

♥ Does everyone have blond hair and blue eyes?

♥ Is the polar bears dangerous?

♥ Do you know what gay means?

♥ Do people smoke in Norway? 

♥ Do people dye their hair in Norway?

♥ Do y'all use iPods in Norway?

♥ Are there a lot of vikings in Norway?

♥ Do y'all have bowling in Norway?

♥ Where is Norway?
  - in Europe
  Oh, I thought it was an island outside of New York...
 

Familiebilde; mom, Layne, dad and me

Happy Thanksgiving!!

I dag er det Thanksgiving, og vi startet ferien i går. Trenger virkelig disse fridagene! Jeg er super excited about today! Kl 1 drar vi til grandma, hvor resten av familien kommer. Vi blir litt over 20 stykker, og vi skal spise MASSE mat. Haha America ♥♥♥ Så skal vi bare ligge og dø etter all maten vi har spist, og kl 8 drar vi ut på Black Friday shopping!! Må nok drikke litt kaffe og redbull først, for det er shopping hele natta med helt syke tilbud!! Folk har til og med blitt drept fordi folk går helt bananas. Skal prøve å ikke bli drept... Neida, vi skal ikke på Walmart. 

Nå som det er ferie skal jeg prøve å få blogget om New York, Florida, og litt om utvekslingen, og jeg skal ha en spørsmålsrunde snart. Sounds good? Det er jo snart jul også!! Gleder meg masse til amerikansk jul! 

Her er litt bilder fra den siste uka, eller de siste to ukene..


Se hva jeg lagde helt alene i går kveld!! Har aldri laget en oreokake helt selv, har alltid bare hjulpet mamma litt.. Og det å gjøre det her borte; finne alle ingrediensene på amerikansk, regne om fra dl og gram til cups osv, var ikke bare enkelt! Men nå ser den superbra ut, og jeg er veldig stolt. Hele familien her gleder seg til å spise den senere i dag!


Salma og meg i US History


Solnedgang - elsker solnedgangen her, den er så vakker og rosa hver dag!


Sushi date med mom og lillesøster


En annen solnedgang


Spiste hot cheetos i US History, alle lo av meg for jeg holdt på å dø! Følte jeg pusta flammer.. Hadde ikke melk, og vann gjorde det verre, så det var morsomt for resten av klassen


Frozen yoghurt fra Sweet CeCe's


Tiffany, Victoria, Zoë og meg på Academy - ny megastor sportsbutikk her


Meg og Zoë, og meg og Andrea... 


Is fra boksen og the Last Song en kveld jeg var hjemme alene og faktisk slappet av! En av de første gangene jeg har slappet av


Babybursdag!! Her tar amerikanerne det helt ut! Sirkustema!
Dette søte tvillingparet ble 1!


Her er det vanlig og ikke gi babyer noe søtt godteri/kake før ettårsdagen, og da får de en kake for dem selv plassert foran de... Da ender det slik


Bobbie Jo, meg, Crystal og mom
Fant Voss vann på butikken!! Har savnet norsk vann - det er definitivt det beste vannet i verden!!


School spirit! Basketballsesongen er i gang, så dette var pyntet utenfor en lærers dør. Elsker dette!
What I do in 5th period; watch movies and tattoo making!


Victoria pleier alltid å komme inn i min 5th period for å holde meg med selskap siden hun bare har leksetime og jeg ikke har noen ting. Digger det!
Solnedgang nr 3!

Nå skal jeg skype med min kjære bestevenn hjemme i Norge! Noen som så det fine innlegget hun postet HER i går?

Ha en fin dag! Vet at min dag skal bli bra; masse mat, oreokake og shopping!!!!!!!

Jeg savner deg

 


Hahaha, skjønner ikke hvorfor da ♥

St. Louis

Da var jeg tilbake igjen fra St. Louis! Kom hjem i går, men var så sliten at jeg sovnet før jeg rakk å tenke på bloggen. Hadde et par supre dager der; vi var på et museum hvor man klatret både ute og inne, utrolig gøy! Så shoppet vi på H&M, har jo ikke vært der siden jeg var i Norge, så det var gøy. Fikk svidd av litt penger der (alle pengene mine...). Også var vi i en ZOO og så masse dyr. Tok litt bilder med iPhonen, men vet at dad har en del mer bilder, så kanskje jeg får tid til å vise de senere. Nå får det holde med iPhonebildene!

 
Dette er et bilde fra fredagen før jeg dro; jeg, mom og venninnen hennes var på "Christmas Village", som er et stort sted fullt av boder med mat, julepynt, julegaver, klær osv. Masse rart, men masse fin pynt!! Og god mat...


I bilen på vei til St. Louis. Kjøreturen var 5-6 timer... Låner dad sine solbriller


St. Louis!
Museet hvor vi klatret osv


Vertsfamilien!!
Søndagsfrokost


Flodhester in da ZOO


Hyene
Vi gikk inn i en liten hage hvor det var sommerfulger overalt! Hadde til og med en i håret


Pingviner


American sunset!


Lillesøster og meg i bilen på vei hjem

I dag var det skole igjen. Kjedelig, normal skoledag. Etter skolen dro jeg og mom og trente HARD styrke, så gjorde jeg lekser, og så dro vi og spiste hos grandma og grandpa. Senere dro jeg og Kristin og tok sol, begynner endelig å få litt farge! Nå er kl halv 12, og jeg skal sovne til en episode med Friends. Har endelig begynt å bruke tven jeg har hatt på rommet i over tre måneder...

WE'RE GOING TO ST. LOUIS

I morgen skulker jeg skolen for å dra til "Christmas Village" med mom. Juleshopping!! Hva er vel bedre enn det, og null skole? Når lillesøster er ferdig på skolen, så kjører vi til St. Louis. Ser ikke frem til 5 timer i bil, men jeg overlever nok med musikk og film på macen. Vi skal være der hele helgen, vi skal til en av USAs beste ZOO'er, og vi skal shoppe! De har til og med H&M der!! Gleder meg kjempemasse! Blir også bra med litt familietid med vertsfamilien.

Jeg fant forresten en del bilder på mobilen min som er fra forrige fredag og frem til nå:


Forrige fredag fikk jeg endelig stripet håret mitt! Veldig fornøyd!!


Lørdag formiddag bakt jeg og Nora (norsk utvekslingsstudent) lussekatter, fordi vi skulle ha et exchange student meeting eller noe, med en del av utvekslingsstudentene i området. De spurte om vi kunne lage noe norskt, så da endte vi opp med lussekatter.. De var gode da, men det var litt vanskelig å bake de på engelsk
Vi spiste smore's.. mmmmm!


Utvekslingsstudentene                                                              Meg og Diane (fransk, fra min skole) spiser smore'sJeg var på McDonald's og spiste salat! Til tross for at jeg har brutt sunnheten litt for mange ganger, så har jeg gått ned 3 pounds allerede!


Forrige søndag dro jeg, dad og lillesøster Layne på skogs/fjelltur, veldig deilig med frisk luft og natur, men også veldig slitsomt!
Solnedgangene her er så rosa og fine!


På tirsdag hadde jeg som sagt fri fra skolen, og dro på shopping! Vil dere ha en nærmere titt, trykk HER


I går dro jeg, Diane, Salma, Cameron, Derek og en gutt til, til Sky High! Et sted med masse trampoliner. Så i dag er jeg helt død av stølhet!


I dag var det "International hug an exchange student day", så jeg fikk mange gode klemmer på skolen i dag!!


Okay, disse bildene tok jeg i dag, for jeg lurer på en ting; er dette antrekket too much?? Klarer ikke å bestemme meg! Kanskje jeg har mistet helt motesans etter at jeg har vært her så lenge...

Vel, jeg må komme meg i seng! Skal opp igjen om 6 timer for å shoppe!!! Ha en fin fredag :-D


Yesterday's shopping

Det begynner å bli kaldt her, noen dager er det 20-25 grader, mens andre dager er det KALDT. Jeg hadde ingen varme klær eller sko, så en shoppingrunde måtte til! I tillegg så drar jeg til St. Louis denne helgen, så da trenger jeg i hvert fall varmere klær. Fikk penger av mamma og pappa, og så kjørte mom med til the mall. Jeg endte opp med å være på Forever 21 i en og en halv time, med tre turer til prøverommet.. Det var alt for masse fint der, og jeg har heller ikke shoppet masse siden jeg kom hit. Spesielt bukser er noe jeg har lite av. Jeg fikk i hvert fall kjøpt med noen varme klær og uggs look-alike sko. 

Forever 21, 20 dollar


Pacsun, 45 dollar - den er utrolig varm og har kjempemyk bamsestoff inni!
Forever 21, 23 dollar - hettejakke med kjempesøt hette


Forever 21, 17 dollar


Forever 21, 17 dollar


Forever 21, 16 dollar


Forever 21, denne fikk jeg av mom + en bukse som jeg får snart


Forever 21, 20 dollar + 20 dollar


Forever 21, 5 dollar


Shoe Carnival, 45 dollar

Veldig fornøyd, men jeg trenger fortsatt mer klær. Har jo alle klærne mine hjemme i Norge jo! Og jeg har bare shoppet ca 2 ganger siden jeg kom hit.... Bra jeg skal til St. Louis i helgen!!

Nå drar jeg straks til Sky High med Diane, Cameron, Salma og Derek. Klokken er bare 5 her. God natt Norge!!

Fall in Tennessee

Tok disse bildene utenfor huset til Kristin her om dagen. Det er så utrolig fint ute for tiden! Alle trær og blader er røde, gule og oransje, over alt!! Nå skjønner jeg hvorfor alle som bor hers favorittid er høst; de fine fargene og været. Det er ikke for varmt, og heller ikke for kaldt (for det meste). Det var faktisk 25 varmegrader i gaar!

 Er det ikke vakkert?

Last weekend

Forrige helg var super! På fredagskvelden var det årets siste high school fotballkamp. Det var veldig gøy, og veldig kaldt! Disse kampene er så utrolig sosiale!! Elsker at alle samles der hver fredagskveld! Nå gleder jeg meg til basketballsesongen - inne! Etter kampen dro en gjeng av oss ut og spiste på IHOP (International House of Pancakes). Kjempegodt!! Så dro jentene, jeg, Andrea, Kristin, Victoria, Diane (fransk) og Zoë, hjem til Andrea og sov der. Vi hadde det veldig gøy!


Siste kampen! Var så kaldt at cheerleaderne måtte ha på bukse og jakke..


Cameron, Diane (fransk) og meg.                    Gil, Dylan og meg.


Pannekaker med kanel, melis og krem - nam!!


Zoë, Victoria, meg, Andrea og Diane


Så fikk jeg roser og denne plakaten.. Vil ikke gå inn på detaljer, men poenget var å vise hvor snille amerikanske gutter er! Og nei, jeg har ikke fått meg kjæreste.


Meg, Andrea og Victoria

 

Lørdag morgen sov vi faktisk lenge, for første gang! På formiddagen dro jeg hjem og dusjet og fikset meg, før Victoria hentet meg, og vi dro til Kristin. Senere dro vi på Halloween kostyme shopping, og så dro vi på et Halloween party. Senere på kvelden dro vi til et bonfire og møtte Diane og Salma (venn fra skolen), og mange flere, før vi endte kvelden hos Victoria. En veldig bra kveld!


Kristin, Victoria og meg

Søndag var det opp kl 7, fordi jeg, mom, dad og Annika (tysk utvekslingsstudent) skulle dra på tailgating for the Titans game (amerikansk fotball). Det vi si at på parkeringsplassen hadde noen satt opp et stort telt med tv-skjermer som viste kampen, og masse stoler, også serverte de masse mat. Først frokost, så lunsj og dessert. Etter det dro vi i bursdagen til søsteren til dad. Grillmat og kake! Var helt død da jeg kom hjem, alt for masse mat! Resten av kvelden gjorde jeg lekser. Veldig spennende. 

American Halloween

Dette innlegget skulle jeg egentlig postet i går, men da var blogg.no nede.. Det har også vært lite blogging denne uken, fordi det har vært alt for masse skole. Hadde 6 prøver på to dager osv. Men nå er det helg og jeg har masse blogging på lager! 

På onsdag var det jo Halloween, og her borte er det som en høytid! Husene er overpyntet, og noen drar det virkelig langt. Både voksne og barn kler seg ut, og det er massevis med godteri. De siste dagene handlet alt om Halloween. En gøy opplevelse, spesielt å gå trick or treat, og kle seg ut på skolen! Til og med lærerne kledde seg ut.. Etter skolen dro jeg, Andrea og Kristin og tok sol, før jeg dro hjem for å "carve pumpkins". Etter det så kom mange av vennene til vforeldrene over, med masse utkledde unger. Vi spiste pizza og så gikk vi trick or treat. Resten av kvelden gikk til å spise litt av godteriet (faktisk en av de første gangene her jeg har spist amerikansk godteri), også så jeg og mom på tv til vi, hvert fall jeg, sovnet på sofaen. Vellykket dag!


Meg og Andrea i bilen på vei til skolenSlik gikk jeg på skolen...


Meg og lillesøster. Hun dro ut og kjøpte nytt kattekostyme samme dag, fordi hun ville være det samme som meg


Dette gjorde jeg - jeg vet ikke hvorfor den er svart...
Et dekorert hus


En dekorert hage..


Noen vinduer..


Godteri!!


Må også få med at min bestevenn hjemme i Norge hadde bursdag i går (torsdag). Gratulerer med dagen igjen, Silje ♥

Gjorde du noe på Halloween?