Firefighter & New Nails

For et par dager siden, etter at jeg og mom hadde trent, dro vi og besøkte dad på jobb. Han er brannmann! Han viste oss rundt, jeg satt i brannbilen, og prøvde klærne hans. Veldig spennende! Her sover de også på jobben (vet ikke om de gjør det som brannmenn i Norge?), men de har 25 timers skift hver tredje dag. Så dad går to dager uten å jobbe, og en dag på jobb. Så de har egne soverom der også.


Fra i går til i dag sov Victoria her, sent i går kveld dro vi på IHOP og spiste pannekaker. Nam! I dag formiddag dro jeg og Andrea og spiste frokost på Chick-fil-A, og så dro vi og fikset neglene. Endelig!! Har gått alt for lang tid siden sist, og jeg trengte nyttårsnegler til nyttårsaften. Er veldig fornøyd! Elsker at det er så billig her!


Venstre: neglene rett etter at de var ferdige. Høyre: da jeg kom hjem tok jeg på litt ekstra glitterneglelakk - enda mer fornøyd!Nå er det siste lørdagskvelden av 2012, så jeg satser på at den blir bra!!

ICE SKATING

I dag dro jeg og en gjeng til Nashville, og stod på skøyter! Det var utrolig gøy! Har ikke stått på skøyter på ett år, så vanskelig var det, i hvert fall i begynnelsen. Etter at vi stod på skøyter, dro vi og spiste på Taco Bell, før vi dro hjem til Carson og så på film. Veldig koselig!


Carson, Evan, Derek, Dylan, Ben og meg, Victoria, Nora (fra Norge) og Angel


Meg, Angel, Victoria og Nora

Nå er kl halv 1 på natta og jeg er helt død... Skal nok straks sove. God natt!!

My American Christmas

De to siste dagene har vært supre. Det har vært utrolig gøy å feire amerikansk jul! Det har vært veldig travelt også, har feiret 4 jul'er! To i går og to i dag. I går kveld var jeg så dum at jeg la meg kl halv 4 på natta, også ble jeg vekket kl 7 for å åpne gaver.. Var helt død, men det gikk bra, fikk jo gaver!! Er så fornøyd med alle gavene, og jeg fikk kjempemasse av min amerikanske familie; av både foreldre, besteforeldre og tante. Da de spurte meg om hva jeg ønsket meg sa jeg; yoga pants fra Victorias Secret, pysj fra Victorias Secret, KLÆR, kosesokker, tøfler, teppe, smykker, sminke, lipgloss osv. Og vet dere hva? Jeg fikk alt det og enda mer! Fikk til og med to julestrømper; en her i huset og en hos moren til mom. Alle her kjenner meg alt for godt allerede og vet hva jeg liker, for alt traff midt i blinken!


"A" strømpa er fra familien her


Her er alt jeg fikk i julestrømpene, ikke akkurat så lite...


Alle klærne jeg fikk!! Det meste er fra Victoria's Secret og Forever 21. Den lyserosa blusen ved sokkene er designet av Lauren Conrad!!


Pysj og matchende tøfler fra Victoria's Secret, og to par svarte yoga pants også fra VS ♥♥♥


Alt jeg fikk tilsammen!!


Tennessee ♥♥♥


Dette er favorittgaven min av alle!! Smykke fra min amerikanske familie, som var spesiallaget til meg ♥ M står for Mason, som er etternavnet deres, også "family", amerikansk flagg, og "dream". Elsker det!!

Kl er bare 5 her, så nå kommer straks hele familien fra begge sider over for å spise pizza! Håper alle der hjemme har hatt en super jul! Det har i hvert fall jeg ♥

Christmas Eve in America

Har faktisk hatt en ganske så bra "julaften" selv om jeg ikke var i Norge med familien, og at det egentlig ikke er jul her. Det er jo ikke jul før morgenen den 25. Startet dagen med å dra ut for å kjøpe inn de siste gavene. Ja, er en litt i siste liten person... Så hadde jeg skype-julaften med familien hjemme i Norge. Jeg fikk snakket litt med alle; mamma, pappa, søsken, tanter og besteforeldre. De åpnet gaver fra meg, og jeg åpnet gaver fra de. Veldig koselig! Så skypet jeg litt med Silje, før vi dro og feiret jul hos mom sin side av familien. Vi åpnet gaver og spiste mat. Så det ble nesten som en liten julaften, selv om jeg savnet kålrabistappen...

Så dro vi hjem og gjorde klart til julenissen skal komme i natt...


Skype-julaften


Gaver fra Norge!!


Monopolpenger fra mamma og pappa... Var for å vise hva jeg får på kortet!!


Leverpostei med meg selv på! Fra bestemor og bestefar, har savnet leverpostei...


Kari Traa!! Fra Reidun m/familie


Flip flopper fra Afrika, fra tante Anne. Utrolig kule!! Er jo det jeg bruker hele tiden her borte, haha


For første gang fikk jeg min egen kalender!! Hvert år lager vi en slik kalender med bilder av oss på, og gir til nærmeste familie

Tusen takk for gavene, alle sammen ♥Me and my sissy


Juletreet hos mom's mamma
Klare for gaver!


Julepynt...


Så gjorde vi det klart for at nissen skulle komme; Layne strødde reinsdyr something utover plenen, så de vet hvor de skal lande...
...vi satt ut vann til reinsdyrene... og vi satt frem en tallerken med julekaker! Jepp, de tar nissen veldig seriøst her...

Nå er kl halv 4 om natta og jeg vedder på at Layne kommer inn og vekker meg TIDLIG i morgen tidlig... For da er det tid for enda mer GAVER!! Julenissen har jo vært her..

GOD JUL!!

4 Months As An American

Fra dag èn her har jeg vært livredd for at tiden skal gå alt for fort. At "svisj" så er jeg tibake i Norge igjen, klar for å starte mitt siste år på videregående. Det har ikke gått en dag de siste 4 månedene hvor jeg ikke har tenkt på det. - Ja, jeg har faktisk vært her i 4 måneder allerede, 4 av 10 måneder! Jeg er nesten halvveis i året mitt, og jeg føler ikke at jeg har fått gjort halvparten av alt det jeg har lyst til å gjøre. Jeg er redd for å dra hjem med alt for mange "ugjorte" ting. Er det èn ting jeg har lært på disse 4 månedene, så er det at man heller skal angre på det man gjorde, le av de feilene, eller rare tinga man gjorde, istedenfor å angre på det man ikke gjorde. Jeg har ingen plan om å dra herfra om 6 måneder og tenke: "Hva om jeg gjorde det? Hva ville skjedd da? Kunne det vært en av de beste opplevelsene?". 

Jeg har allerede hatt 4 fantastiske måneder her borte, og det er nok derfor de har gått så fort. Jeg har den beste vertsfamilien man noen gang kunne tenke seg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få et så godt forhold til en annen familie. Jeg er ikke bare en gjest i et hus, jeg er en datter og en storesøster. Jeg er en del av denne familien, og det vil jeg alltid være, de vil alltid være min andre familie. Det er ikke bare snakk om mom, dad og Layne, men også besteforeldre, tanter, annen familie og slekt, og ikke minst venner av familien. Alle har tatt meg kjempegodt imot!

Jeg har også fått utrolig mange venner her borte. Jeg tror ikke det er så mange utvekslingsstudenter som er så heldige og får tre bestevenner sin andre uke her. Ble faktisk kjent med de den første dagen min her. Jeg er så taknemlig for at Coach Grogan tok meg med på fotballaget, for hadde det ikke vært for han, så hadde jeg nok ikke hatt de bestevennene og vennene jeg har i dag. Vi har hengt sammen så og si hver dag siden den dagen jeg kom hit, og vi finner på så utrolig masse gøy og koselig sammen. De har virkelig vist meg hvordan det er å leve som en amerikansk tenåring, både på godt og vondt. Også er det alle de andre folka jeg har blitt kjent med, så utrolig mange snille, kule og morsomme mennesker jeg har møtt, og henger med hver dag, både på skolen og etter skoletid. Alle disse folkene har virkelig gjort disse 4 månedene til de beste månedene i mitt liv! Når folk du ikke en gang vet hvem er, smiler til deg i hallwayen på skolen og sier: "Hei Amalie!", vet du at du setter spor. Selv om det er litt awkward.. og creepy.. Men det er veldig gøy også! Når det går 2100 elever på skolen, og de fleste vet hvem du er... vel, det er utrolig gøy!

Jeg har lært masse på denne korte tiden, om meg selv, om andre, og om livet generelt. Og jeg har fortsatt enda mer å lære. Jeg har fortsatt mange nye folk å møte, mange nye ting å oppleve. Jeg har allerede forandret meg. En ting er at jeg er mye mer utadvent. Jeg snakker mye mer, når jeg møter nye folk er jeg ikke lenger stille og sjenert, kanskje litt, men ikke så mye som før. Jeg har faktisk blitt veldig flink til å holde samtaler gående, selv i kleine situasjoner, haha...

Men jeg har fortsatt 6 måneder igjen, 6 måneder til å gjøre alt jeg vil, pluss enda litt til. 6 måneder igjen av mitt liv som en amerikansk tenåring. Og denne tiden skal utnyttes så det holder!

I ain't got no time to be homesick y'all!

 

 

Shrek, shopping og sushi

På onsdag, altså første feriedag, måtte jeg opp kl 6 for å dra til tannlegen å kutte av noe av tannkjøttet mitt. Har nemlig problemer med en visdomstann, men prøver å unngå å trekke den. Fikk lystgass og tre sprøyter før jeg endelig ikke kjente noe. Lystgassen var veldig morsom da, følte at jeg ikke var i min egen kropp... Morsom opplevelse! Etter dette måtte jeg og mom dra ut og hente sterke smertestillende og penicillin som jeg fikk på resept, fordi jeg tydeligvis hadde en infeksjon også. Yaay, just my luck! Skjønte etterhvert at jeg trengte ekstra sterke smertestillende da, så jeg endte opp med å ta sovemedisin og sove hele onsdagen, fordi jeg hadde så vondt i munnen. På kvelden ble jeg vekket, også dro vi til Opry Land ICE. Det er et sted inne hvor det er massevis av isskulpturer. Og i år var temaet SHREK. Utrolig stilig å se hva folk kan gjøre med is! Det var til og med sklier der laget av is! Det var veldig kaldt der inne da.. Fikk litt norsk julefølelse, haha.

I går var det opp tidlig igjen, før mom og jeg kjørte til Nashville. Hun satt meg av på Urban Outfitters, mens hun dro på et jobbmøte. Etter halvannen time kom hun tilbake (ja, jeg klarte fint å være i den ene butikken i halvannen time...) med en venninne, og vi gikk og spiste sushi. Yummy! Så dro vi hjem og jeg slappet av i noen timer, før vi på kvelden kjørte til Franklin. Der intervjuet jeg og mom en amerikansk gutt som vil være utvekslingsstudent i Italia neste år. Så dro vi hjem, jeg pakket, Victoria kom og hentet meg, så dro vi til Kristin hvor resten av gjengen var, og så på film; Stepbrothers, utrolig morsom!!! Også spiste vi pizza rolls til nattmat, yummyy!!


Da jeg kom hjem fra tannlegen.. :(


Enda en amerikansk opplevelse; oransje pilleboks! Er jo sånn alle på film tar overdose med....


Disse er altså laget av IS
Fortsatt laget av is


IS!
Julekrybbe


Prøverommet på Urban Outfitters - gårsdagens outfit!


Sushi!! Det var sushi buffet


Tok et par bilder downtown Nashville når vi kjørte gjennom....


Skulle ønske jeg kunne kjøpe hele Ubran Outfitters.. Men er nok veldig fattig nå rett før jul :( Endte opp med denne genseren...


... og dette kule fotoalbumet! Digger at det er lilla og gull, for det er skolefargene til Smyrna! Passer perfekt til å putte inn bilder fra året mitt som utvekslingsstudent, med alle de rare tingene vi gjorde og opplevde! Også kan dere jo bare gjette hva jeg fikk beskjed om å retsujere bort...


Pizza rolls! Dette er amerikansk!


Litt snapchater.. Venstre; Silje og Anja var og besøkte familien min i Norge for noen dager siden, og lekte med søsknene mine. Blir så glad av å høre at de fortsatt besøker familien min selv om jeg ikke er der! Høyre; bildet sier sitt... Hvis noen vil snapchatte med meg, så heter jeg selvfølgelig "ltamalie"...

I dag har jeg dusjet, ryddet rommet, støvsugd, spist norsk sjokolade til frokost og lunsj, og nå skal jeg prøve å skype mamma, så må jeg fikse meg, dra på butikken, lage brownies, bli hentet av Victoria, så skal vi på Christmas Party!! Ha en fin fredag!!

RANDOM PICS

Siden jeg ikke har vært en flink blogger de siste ukene så har jeg en del randome bilder fra diverse ting jeg har gjort. Så jeg bare samlet alt i dette innlegget!


Meg og Victoria på vei hjem fra skolen


Layne og min skygge
Layne og meg 


Layne, mom og meg


Layne, mom og jeg dro ut og spiste kjempegod mat


Pynte pepperkakehus!


Lathan og Layne


Mitt pepperkakehus
Julekortet vårt


Jeg sendte en del pakker hjem til Norge...


Min første basketballkamp
1. desember var det tid for pakkekalender, sjokoladekalender og jul i blåfjell! Det var den eneste dagen jeg hadde tid til å se på jul i blåfjell...


Christmas parade! Victorias søster sitter øverst bakerst, hun ble "Miss Motlow" (Motlow er et college der)


Kalendergave!! 


Kalendergave! Disse kalendergavene har gjort dagen min hver gang; det er sykt hva litt nugatti, norsk tyggis, makrell i tomat, kindersjokolade, toppris osv, betyr når man ikke har tilgang på det lenger! Takk mamma og pappa ♥


US Government jenter!!


Standarden på McDonald's; Dobbel Cheeseburger og Mocha Frappe.. Kan ikke tro at jeg har fått en "standard" på McDonald's.. Jeg som lovet meg selv å aldri spise på McDonald's i USA etter at jeg så filmen "Supersize Me"... Spiser dette minst 1-2 ganger i uka...


Jeg dro på Victoria's Secret med tre gavekort på til sammen 30 dollar, og endte opp med dette fine undertøyet:


Det kostet 80 dollar eller noe... Men verdt det!! 


Victoria og Layne


Søte lillesøster!


Victoria, Layne og meg


Meg og Victoria out drivin'


Isabel, Madelene, Layne og Hudson


Zane, Kristin, meg og Kyle


Søndagsfrokost!
Engelskprosjekt; paper bag puppets

Nå føler jeg at jeg har fått oppdatert dere litt i hvert fall, så prøver jeg så godt jeg kan å få blogget hver dag fremover! Nå skal jeg, mom og Layne straks dra til Franklin for å intervjue en amerikansk gutt som vil være utvekslingsstudent i Italia. Spennende! Godnatt til dere der hjemme, så håper jeg dere overlever 21. desember....

JULEFERIE OG SHOPPING

I dag hadde jeg siste midterm eksamen, som var spansk, og jeg fikk 94%, som er A. Veldig fornøyd, øvde ikke en gang! Var ferdig kl 10, og senere kjørte mom meg til the Avenue, som er som en miniatyr shoppingby med masse butikker ute på et område istedenfor inne i et kjøpesenter. Endelig fant jeg noen fine svarte, enkle wedges! Husker dere de jeg brukte så og si hver dag? De var så utslitt at jeg la de igjen i Norge. Har savnet de masse i det siste, så måtte finne meg noen. Fant også en veldig søt Tennessee hettegenser på Victoria's Secret +++ Her er innkjøpene:
Wedgesene er visst designet av Fergie, de kostet 220 kr ca


Hettegenser i merket PINK fra Victoria's Secret
Topp også i merket PINK fra Victoria's Secret


Neglelakker fra VS
Dagens autfait + svart bukseOG NÅ HAR VI JULEFERIE!! Og det har ikke dere der hjemme, hvert fall ikke i Porsgrunn :):):)

Nå skal jeg fikse meg, så kommer Andrea og henter meg før vi drar til skolen på open mic night med dramaklassene. Blir nok veldig gøy! Elsker dramafolka! Etter det skal vi nok ut og finne på noe gøy. 

Lazy days, lazy life

Gi meg en pris for å være verdens dårligste blogger... Jeg som skulle være en kjempegod utvekslingssblogger, fordi alle de bloggene jeg leste årene før jeg kom hit, som blogget alt for lite, irriterte meg så, men hva endte jeg opp som? Jo, en av de. Men nå skjønner jeg de virkelig da; for jeg vil jo ikke bruke opp all tiden min her på å blogge, for å tilfredsstille dere. Okay, blogger ikke bare for dere, blogger for meg selv også, elsker å lese tilbake på ting. Derfor er jeg sint på meg selv også.

Det har seg slik at jeg har vært helt i min egen verden de to-tre siste ukene. For det første har jeg vært syk, jeg har gjort skolearbeid (hvem prøver jeg å lure, jeg har blitt for lat til å gjøre skolearbeid), for mye gutteproblemer, alt for lite søvn, alt for lite tid... OKAY, JEG HAR BLITT EN LAT AMERIKANER. Hver dag er det nye tegn på at jeg har blitt som en gjennomsnittlig amerikaner; lat. For lat til å gå ut i stua, for lat til å lage mat, for lat til å skifte ut av slasketøy, for lat til å forlate senga mi, for lat til å svare norske venner og familie på facebook (sorry...), for lat til å fortelle mamma at pakken de sendte kom frem (de begynte å spore pakken, fordi de var bekymret...) for lat til å gjøre lekser hjemme, for lat til å TRENE (ikke stolt over dette), og det fortsetter og fortsetter... 

Gir meg der, er ikke så veldig stolt av dette. Jeg har kun en midterm eksamen igjen i morgen, spansk, ferdig på skolen kl 10, og så er det JULEFERIE! Og da blir det mer blogging, for jeg vil ha blogginnlegg å se tilbake på fra jula, og jeg vil vise dere hvordan min amerikanske jul feires!! Nå skal jeg snart dra og trene med mom. Prøver å motbevise folk (og meg selv) om at jeg har blitt lat...


.. for lat til å reise meg opp fra senga for å ta bilder


.. for lat til å fikse neglene mine...

Vi pyntet juletreet for over to uker siden

Jeg glemte helt å fortelle dere at vi pyntet juletreet for to og en halv uke siden. Ikke at det er så veldig stort, men hjemme pleier vi å pynte det på lillejulaften, som de fleste andre nordmenn (?), mens her i USA er det opp med julepynten så snart Thanksgiving er over. Halvparten av husa her er allerede fulle av uendelig masse lys! Skal få tatt litt bilder til dere. Har forresten ingen julestemning enda, er jo mellom 15 og 20 varmegrader her, men jeg klager ikke! Er jo kun 12 dager til jul!! Men det skremmer meg egentlig, tiden går altfor fort....

Siste nytt er at jeg har blitt syk, er forkjølet, har hatt feber, og på toppen av det hele har jeg en visdomstann som vokser ut, og det gjør vondt som bare det. Og så har vi midterm eksamner fra torsdag til tirsdag, en eksamen for hvert fag, altså to hver dag, på 1 og en halv time. Så det blir korte dager hvor vi er ferdig halv 12, men eksamner er ikke så gøy... Heldigvis er siste skoledag på tirsdag om en uke, og så er det juleferie!!!!


Juletreet er ekte!
Se; de har kjøpt julestrømpe til meg med "A" ♥♥

Nå skal jeg og mom se på Private Practice før jeg legger meg. Trenger søvn for å bli frisk!

Ugly Christmas Sweater Day

I dag hadde alle drama elevene Ugly Christmas Sweater Day på skolen. Det vil si at vi hadde på oss gamle, tradisjonelle, STYGGE, gensere med alle mulige slags harry juledekorativer. Utrolig morsomt å se alle de forskjellige, og min var nesten ikke stygg en gang i forhold til mange av de, haha. På mandag dro jeg, Andrea og Ashley til Goodwill (Fretex) og jeg fant denne genseren til 35 kr. Den er jo faktisk nesten litt søt, men den er utrolig stor da, men det er bare deilig. Også er den varm, alt for varm når det er nesten 20 varmegrader her borte. Sa jeg at vi hadde 24 varmegrader 1. desember?

Today's outfit; har dere savnet det eller??
Perler, diamanter, knapper og gulltråder

Nå skal vi straks dra til flyplassen og hente mom som har vært på ferie siden fredag. Har savnet henne..

Opryland Hotel

I går dro jeg, Victoria, Kristin, Diane, Angel, Zoë, Zane, Carson, Dylan og Evan til Opryland Hotel og så på de fine julelysene. Det var et helt sykt stort og fint hotel, men lys over alt, både inne og ute. Inne har de også en stor hage, med bekker og fosser, falske planter og trær, så vi gikk rundt og tok bilder osv. Fikk skikkelig julestemning. Det er visst veldig dyrt og bo der!! Var masse folk der da, som kom og så på og tok bilder. Etterpå så gikk vi til Opry Mills, som er et megakjøpesenter, og spiste mat på the Food Court; jeg spiste orange chicken fra Panda Express - my favorite!!

Så kjørte vi hjem igjen, med høy musikk og dansing i bilen. Bilturene ender nesten alltid opp med å bli en av høydepunktene av kvelden! Vi dro hjem til Zane og Zöe og så på film. Så dro de andre hjem, mens jeg, Victoria, Zöe, Carson og Dylan dro til Dunkin Donuts og kjøpte kaffe, veldig smart å kjøpe kaffe så sent, men vi gjør det alltid.. Så bare satt vi alle i bilen og skravla, sang og dansa, før vi til slutt måtte dra hjem, fordi det ble litt lenge etter byens curfew... Victoria sov hos meg, og vi var oppe til 5 og bare skravlet. Elsker slike netter!


Dette var inne på hotellet!!


Evan, Kristin, meg, Zoë, Angel, Victoria, Carson, Zane, Dylan og Diane


Angel, meg, Kristin, Zoë, Victoria og Diane


Inne på hotellet


En foss inne


Trærne ute


Med blitz - uten blitz, dette var ute, se på folkene nede i hjørnet så skjønner dere hvor stort det er!
Meg og Diane


Panda Express!!!!!

I dag dro jeg og Victoria og så på juleparaden i byen, så dro vi på Goodwill, som er som fretex, og jeg kjøpte en par gensere kjempebillig! Så dro vi på McDonalds og kjøpte standardmaten; Dobbel cheeseburger og Mocha Frappe, yummy!! Så dro vi hjem og har bare slappet av her hjemme. Regner med at hun sover her i natt også!