Oppskrift; havregrøt med bær

Leser: Kan du legge ut oppskriften på denne?For noen uker siden blogget jeg om denne frokosten min. En kjempedeilig og sunn frokos, som holder deg mett lenget! Det er kjempeenkelt å lage, det eneste som tar tid, er å røre i grøten. Jeg har brukt havremel, fordi jeg liker best "semulegrynsgrøtkonsistensen", men man kan også bruke havregryn, for litt større biter i grøten. Fremgangen til å lage grøten står på havremelspakken, men jeg pleier å halvere den, så jeg bruker 1,5 dl havremel, 3 dl vann og 2 dl skummelmelk. Blander dette i en gryte, og lar det koke opp i rundt 10-15 min (det står 3-5 min på pakken, men dette stemmer ikke!). Man må huske å røre ofte, nesten hele tiden, så det ikke svir seg.

Jeg serverer grøten i en skål og på toppen har jeg her brukt jordbær, bringebær og blåbær. Men det er også kjempegodt med banan, rosiner, og annen frukt og bær. Kun fantasien setter grenser! Jeg har også kanel oppå (for det er veldig sunt), og et par teskjeer med Splendasukker (sukkererstatning).

Kos dere med en nydelig og sunn frokost (eller middag eller kveldsmat)!!

Har du spist dette før? Eller har du planer om å teste det ut?

Oppskrift på Cake pops

Siden så mange var interesserte så tenkte jeg å gi dere oppskriften på Cake popsene jeg laget for litt siden. Så here we go! Jeg forklarer alt under bildene, så blir det enklere. Ikke at det er så vanskelig akkurat, det er egentlig dødslett, men tar bare litt tid. Denne oppskriften regnes til en halv langpanne sjokoladekake. Hvis du vil lage det ut i fra en hel langpanne, så er det jo bare å doble oppskriften om sjokoladesausen/fyllet.


Først så lager du en langpanne sjokoladekake. Da kan du lage selv fra bunnen av, eller ta den enkle varianten med Toro, på 1-2-3. Jeg gikk for den enkle, den er jo utrolig god! Når kaken er ferdig så deler du den i to, og smuldrer den ene halvdelen opp til små smuler i en bolle. Slik: 
Så trenger du:

100 g  kokesjokolade

50 g smør

100 g melis

50 g  fløte


Dette putter du sammen i en bolle..


Så tar du bollen i et vannbad så alt smelter, dette blir til en rennende sjokoladesaus/fyll


Så tømmer du dette over den smuldrede kaken og blander godt sammen, så det blir veldig fast


Så lager du slike kuler, som du selv bestemmer størelse på, men ikke ta for store, da er det vanskeligere å få de til å sitte på pinnene. Videre så legger du kulene i fryseren i rundt 30 min, til de er harde.


Så smelter du litt sjokolade i den fargen du vil, jeg brukte hvit og lys kokesjokolade, men det er også gøy å bruke sjokolader i andre farger. Disse er det da vanskeligere å få tak i. Videre så trenger du pinner av et slag, jeg brukte grillpinner i tre, som jeg klipte litt kortere. Så dypper du den ene enden i smeltet sjokolade, før du putter den inn i en Cake pop. Da blir sjokoladen som lim (se bildet under). Så legger du de igjen i fryseren, til sjokoladen har stivnet helt!Så smelter du resten av sjokoladen, og denne skal du nå dyppe Cake popsene i, så de får sjokolade rundt hele seg. Så kan du selv velge om du vil pynte eller ikke. Det er kun fantasien som setter grenser! Noe du kan se på mitt ferdigresultat, hehe.
Slik blir de da seende ut inni. Saftige og gode!!

Oppskriften har jeg fått sånn delvis fra herfra. Jeg håper dere skjønte det, og håper også dere lager det en gang eller flere. For det er utrolig godt!! Dere går glipp av noe hvis dere ikke smaker det, hehe, neida.. Jo.


Skal du lage Cake pops en gang?