I'm so heartbroken.

I wrote this a few days ago.

This hurts. Really bad. Leaving America, my American life, my American family and my American friends is the worst thing I've ever had to do. I was expecting it to be hard but not this hard. My brain and heart is still in America. I feel American, not Norwegian. I feel like I don't belong here. I'm so heartbroken. I've never felt like this before and I don't know what to do to feel better. The only thing I can think of is jumping on the next plane back to Smyrna, my home. Of course it was really good seeing my friends and family again when I got back to Norway. But it's so weird. Cause everything is the same. It feels like Norway has been paused for 10 months while I've been living this whole other life on the other side of the world and I've grown so much. It doesn't make sense to me at all. Nothing makes sense. I don't know what to do but laying in my bed crying. I just wanna go a few weeks or months back in time. Or just a year ahead, cause that's when I'm going back to my home. But I know that no matter what it will never be the same. And it breaks my heart thinking that all of this, all of the fun times and the awesome memories are over. I was living my dream for 10 months and then suddenly one day it was all over. I have to learn how to live as a Norwegian again. I'm American now and I feel like I don't really fit in anymore. I know that it will get better. But it will take some time and it's gonna be hard in the beginning. A part of me will always be in Smyrna and a part of me will always be American. This is the year I grew, I changed and I found myself. Letting it go to start living my Norwegian life is really hard and I don't know how to do it. I haven't even unpacked cause that makes it more real. I'm still living in the American time zone; sleeping all day and staying up all night so that I can talk to my American family and friends. That's the only thing that helps. But it kind of hurts too. People keeps telling me I have to stay strong but I don't know how I can stay strong in this situation. All I can say is that this sucks. I feel so lost and alone. 

 
It is going to be awkward...

"It is going to be awkward when we aren?t the foreign kid anymore when we go home, nor will they care about us being exchange students. For a month they might comment on it but our awesome stories will be forgotten to them, we will fade in with the others at school. Family gatherings might bring it up or the curious? teacher, but our eventful life will be forgotten, except to us. The way we live from the day we return is influenced by our host country, with our self esteem boosted, confidence amazing, humor worldly, and all barriers broken. They may not see it but we will always be exchange students, kids who actually grew up and saw the world."

This is so sad and so scary.My French baby and I. Exchange students.


Hey you guys..

Nå er det vel på tide med en oppdatering! Jeg hadde det veldig gøy i New York og New Jersey, og ukene etter Spring Break nøt jeg siste tiden på amerikansk high school og har hengt med venner og familien. Var også på prom som var en av de beste kveldene i mitt liv! Har hatt det supert, og har hatt null tid til blogging! Forrige tirsdag, 7. mai, var min aller siste skoledag på Smyrna High School. Det var faktisk helt forferdelig. Så kjedelig og vanskelig som skolen kunne bli til tider, var det der jeg tilbringte mest tid. Der jeg hadde alle vennene mine, og jeg har flest minner fra. Jeg kommer til å savne NOEN av klassene mine, og et par av lærerne. Siste skoledag var veldig vanskelig for meg, og det ble en del gråting. Mest fordi at det faktisk gikk opp for meg at dette året er snart over, og det gikk så alt for fort.

Siden forrige tirsdag har jeg sovet en del (for jeg har slitt veldig med søvnmangel), og jeg har hengt med familien, og litt med andre folk. Men jeg trengte virkelig litt familietid. Nå er det kun 24 dager til jeg drar hjem. Helt sykt. Vil ikke tenke på det en gang. Om 24 dager er dette fantastiske livet over. Men disse 24 dagene skal bli det beste 24 dagene fra dette hele året; graduation om 3 dager, graduation party, shopping, tanning, going to the lake, eat a lot of Sonic (fast food), parties, senior trip, CMA, soccer tournament in Memphis, Layne's birthday, sleepovers, family time and all kinds of crazy American stuff!

Selvfølgelig blir det godt å komme hjem også. Savner alle der hjemme. Men akkurat nå har jeg så mange blandede følelser at jeg ikke vet hva jeg tenker. Det er nok bare utvekslingsstudenter som skjønner hva jeg mener. Skulle bare ønske at jeg kunne leve begge mine liv samtidig... Oh well, akkurat nå lever jeg bare i nuet, uten å tenke så mye på neste dag og hva som kommer til å skje.

Forresten så er planen å blogge masse om hva jeg har gjort her borte dette året, når jeg kommer hjem. Har så utrolig masse bilder jeg aldri har fått vist dere, men jeg vil ikke bruke opp siste tiden på blogging. Det skjønner dere nok. 

Her slenger jeg med en del instagrambilder fra New York og frem til nå. Så hvis dere vil se hva jeg holder på med de siste 3 ukene i USA, kan dere følge meg på instagram; ltamalie

 See ya!

NY CITY & NEW JERSEY

... HERE I COME!! I dag (torsdag) startet vi Spring Break 2K13, vår første ferie etter jul! Så for å si det sånn, så trengte alle her en ferie; alle har vært litt for lenge på skolen, og da ender det med litt unødvendig mye drama, haha. I hvert fall så drar jeg, mom, hennes mor, Layne, og søskenbarn av Layne til New Jersey i morgen (fredag). Vi skal kjøre opp dit (road trip!!!), så da får jeg kjørt gjennom mange stater!! Det er en 13 timers tur vi tar på to dager. Vi skal besøke familie av mom i New Jersey, og så skal vi et par dager til New York City for å shoppe og bo på hotell. Gleder meg kjempemasse! Trenger virkelig en ferie nå!

Tar med macen for å se på film i bilen, men vet ikke om jeg har nett der oppe, og uansett så er jeg ikke så flink til å blogge, SÅÅ følg meg heller på instagram for masse oppdateringer fra New York City og New Jersey + resten av utvekslingsåret mitt!! Jeg heter selvfølgelig ltamalie (liten L). Her er noen av de nyeste bildene fra instagrammen min:

GOD PÅSKE ALLE SAMMEN ♥

PAYBACK

Så dere bildene jeg postet av at vi rullet huset til Cameron med dopapir og bilene til Austin og Patrick med plastfolie og honning? Vel, dette våknet jeg til i dag;


Legg merke til alle plastgaflene som er stukket ned i grasset...


Sirup i hele innkjørselenOg sirup på dørmatta og godteri

Andrea tekstet meg, Arden og Ashley i dag tidlig og fortalte at noen hadde holdt på å rulle huset hennes i natt, at foreldrene ringte politiet, og de løp og kjørte av gårde. Politiet fant de, så noen av foreldrene er ikke så glade akkurat nå, haha!! I hvert fall, da jeg og mom skulle trene i dag tidlig møtte vi dette synet; det hadde faktisk ikke slått meg at de kunne ha gjort det i min hage også, haha. Men da de fant ut at jeg måtte vaske vekk sirupen selv, og at det måtte skrubbes med såpe, vann og kost, så kom de alle og hjalp meg. Mom og dad synes det bare var morsomt at de tok igjen, frem til de fant ut at sirupen ikke gikk bort... Men etter all skrubbingen er den borte nå da! 
Cameron, Derek, Abrahem, Devin og Ben

FEBRUARY #2


Tennessee solnedgang ♥


Dale's college signing! Hun fikk fullt stipend for å spille fotball på et college som ville ha henne, så her signerer hun 


Prom dress shopping


Mom's birthday


Halvveis outfit
Arden og jeg dro og så guttene spille en fotball turnering


Morsomste natten!! Jeg var hjemme alene en natt, så Andrea, Ashley og Arden sov her. Vi dro på Walmart og kjøpte inn masse godis og kakemix osv, så dro vi til Dunkin Donuts og kjøpte kaffe for å å litt energi. Vi dro hjem, bakte en kake, spiste kakedeigen til browniesen, spiste masse godis og så på Mean Girls. Midt på natta dro vi tilbake til Walmart og kjøpte inn masse dopapir, plastfolie og honning. Vi hadde nemlig to amerikanske opplevelser å fullføre! Så dro vi og rullet huset til Cameron, altså kastet masse dopapir rundt i hagen hans og i trærne osv, før vi dro til Austin og dekket bilen hans og Patricks bil med plastfolie, så honning og så et lag til med plastfolie. Mission accomplished!! Utrolig gøy! Så dro vi hjem og sov et par timer, før det var morgen. De busta oss på skolen mandagen etterpå da, haha...


Andrea og meg gjorde bilen til Austin
Arden og Ashley gjorde bilen til Patrick


Her er hagen til Cameron dagen etterpå, dessverre hadde det meste blåst bort...


På morgenen kom dad hjem med frokost, nammm


Frokost nummer 2..


Selfies


Barnevakt for Layne, spiste litt chips..


Meg, Jordan og Andrea


LaDaisha, meg, Jordan, Andrea og Jacob, vi dro ut og spiste rett etter skolen, så dro vi med en gjeng fra dramaklassen og hjalp de hjemløse i Nashville


Arden, Andrea og meg. Her leker vi med de hjemløse/fattige barna, utrolig gøy, men også utrolig trist. Dro der ifra med en god følelse, følte at vi hadde hjulpet veldig. Fikk i hvert fall frem mange smil den kvelden!! Her kan dere lese om den første gangen vi hjalp de hjemløse!


Dad og jeg dro på fotballkamp i Nashville; USA damelag mot Scottland damer. Veldig gøy opplevelse, og USA vant!


Rett før USA scora


Så kom vi hjem fra kampen og jeg ble spurt til prom! Utrolig søtt! Jacob/Jake dro hjem til meg og skrev "PROM?" med juletrelys i hagen, også fikk jeg 6 av mine favoritt donuts og blomster!! 


Got my nails done


Black and white


Valentine's Day er jo veldig stort her borte; butikken var overfulle av hjerter, ballonger, sjokolade, blomster, bamser og alt mulig rart. Og jeg fikk Valentine's gave av vfamilien; disse superfine cowboy bootsa og sjokolade. Har lenge ønsket meg cowboy boots, så dette var en utrolig fin overraskelse! Dere der hjemme synes sikkert de er rare, men jeg digger de!! Det er Tennessee, og kan brukes til så masse. Har allerede brukt de mange ganger. Og de er veldig komfortable!


Jeg dro på date på Valentine's day. Lucas tok meg med ut på middag!


Andrea og meg et par fredager siden


Autumn, Arden, meg, Andrea, Ashley, LaDaisha, Hunter, Macy og Jordan foran som trener
Volleyball turnering på skolen forrige onsdag. Det var fire lag; to guttelag og to jentelag. Jentelaget vårt het "Sets on the Beach" og guttelaget vårt het "Safe Sets". Tok dere den eller? Hehe. Det var utrolig gøy! Vi spilte foran hele resten av skolen, bortsett fra juniors, så litt over 1500 elever og lærere. Og jeg som ikke hadde spilt volleyball siden litt gym hjemme i Norge... Gikk bedre enn forventet! 


Vi hadde også svarte cheerleader sløyfer i håret


Meg og sissy ♥

Hvordan står det til hjemme i Norge?

FEBRUARY #1

Februar har vært en super måned!! En av de beste, eller vil nok si den beste måneden her borte! Jeg har lært at jeg må bare utnytte dette til det fulleste, og det har jeg klart!


Vi fikk snø en gang til, men dette var en lørdag, så da fikk vi ikke fri fra skolen


Brukte 25 min på å kjøre til treningssenteret som egentlig tar 10 min.. De har jo ikke vinterdekk, brøytebil eller noe, så det er superglatt! Kjørte sikkert i 10 km/t hele veien


Starbucks etter trening!!


Drive-through
Downtown Nashville


The Batman Building og alle barene nedover gata
Meg, Layne, Diane (fransk) og Nora (norsk)


Exchange student event! Alle utvekslingsstudentene i området


Nora, Diane og meg


Hester i taket..


Meg og Andrea i familiebursdags middagen til storesøsteren
Yummy!! Shrimps


Is med flammer


Jeg sov hos henne og vi spiste kake på natta


Frokost på Dunkin Donuts dagen etterpåEtter det dro vi på fotballtrening


Så var det hjem til et varmt bad!


Et par outfits! 


Meg og mom


Gøy i drama...


Ser dere de gjennomsiktige fisketrådene som går fra en vegg til en annen? Vi startet med å surre den rundt dørhåndtakene og legge oss foran døra, da folk endelig kom seg inn gikk de gjennom alle trådene. Utrolig gøy!! Hvert fall å være der haha..


Meg og sissy ♥

Randoms from JANUARY

For å gjøre det enkelt, slenger jeg bare med en del bilder her fra januar. Februar kommer senere!


Kristin, Victoria, Zoe og meg hos Jacob


Selfies


Layne smkinket meg og ordnet håret mitt


Meg på skolen, og Salma


Layne og meg, lei oss fordi vi ikke vil at jeg skal dra hjem...


Tornado - måtte hjemme oss i midten av bygningen i flere timer da vi var på legevakta med Layne


Zane og meg i drama


McDonald's!! 


Selfies


Zoe, Victoria og meg


Meg og Victoria


Favorites from the vendingmachines at school


Got my nails done!


Spiste burger på et rosa burgersted, var som å gå inn i 70-80-tallet, utrolig kult!


Akvarium!


Meg, Layne, Ryan, Connor og Annika (tysk)
Ben & Jerry's


Drama øving til skuespillet vi hadde - footloose


Lekser...


Sånn pleier rommet mitt å se ut..


Basketball kamp


Smyrna cheerleaders


King of Heart; vi stemte på gutter fra hvert trinn til å vinne "King of Heart"


Dallas vant for seniors


Meg og Dallas


Chicken Ceasar Salad!!

Mer kommer i morgen! Jeg kom akkurat hjem fra skolen, holder på å steke meg egg, før vi skal dra og trene.

The time of my life

Jeg lever. Jeg har det så utrolig bra. Jeg prøver å utnytte tiden til det fulleste, for det er under 3 måneder til jeg drar hjem. Det skremmer meg virkelig at jeg skal dra fra dette livet. Så nå gjør jeg egentlig alt for å ikke kaste bort tid. Har så vidt tid til å sove. Sliter utrolig masse med for lite søvn, men tenker bare at det er verdt det, og jeg kan sove når jeg kommer hjem til Norge (lol never gonna happen). Men hater at jeg ikke har tid til å blogge, for det er noe jeg vil se tilbake på selv også. Skal ikke komme med noen løfter om blogging hver dag nå altså, men har også skjønt at jeg burde i hvert fall prøve.

En liten oppdatering; min nærmeste bestevenn her borte er Andrea. Vi gjør alt sammen, henger sammen hver eneste dag. Vi har kommet inn i en ny gruppe med venner;  meg, Andrea, Ashley og Arden. Har det utrolig gøy med disse jentene. Har begynt å spille fotball igjen; travel soccer. Altså utenfor skolen, med en klubb som reiser rundt og spiller kamper. Kjente bare ett par stykker fra før av, så jeg har fått enda flere venner. Er så gøy å spille fotball igjen. Den siste uken har jeg startet "ball-dietten", altså har en plan om å komme meg inn i ballkjolen. Har allerede gått litt ned i vekt. Yaay! Prøver bare å holde meg unna fast food egentlig, og så trener jeg hver dag. Ikke noe ekstreme greier. Et normalt, sunt kosthold. Har blitt ganske så lei all den feite maten, i tillegg til at jeg burde tenke litt på at jeg faktisk endte på sykehuset også haha... Skole - fortsatt A i alle fag, øver aldri på prøver. Gutter - husker ikke helt hva jeg har sagt til dere, men kom meg over crushet mitt, som var en player, og har innsett at for øyeblikket er singel det beste! Vertsfamilien - kommer til å bli helt forferdelig å dra, for jeg har et utrolig bra forhold med familien. De er min familie nummer 2. 

Så ja, poenget var at nå nyter jeg de siste månedene mine som en amerikaner, men jeg skal PRØVE å komme i gang med litt blogging igjen. Er jo faktisk ikke så vanskelig. Håper alle fine fantastiske lesere, som fortsatt leser bloggen selv om jeg ikke har blogget på 1 måned(?), har det bra hjemme i Norge. Jeg har det i hvert fall supert!!

Slenger med noen ganske så undøvendige bilder fra fredag, haha. Fredag kveld dro jeg til Sky High (trampolinested) med Austin, Jake og Zach. Det var utrolig gøy!! Digger disse guttene, de er så gøye å henge med! Ryggen min er fortsatt helt død da, blir så støl av all hoppingen. Etterpå dro vi hjem til Jake og var der resten av kvelden.


Her ventet jeg på at guttene skulle hente meg... Dagens autfait; skinny yogapants fra Victoria's Secret og Camerons fotball t-skjorte. 'Mericaa♥♥


Her er vi i bilen og synger... Jake - meg, Austin - Zach


Og mens vi gjorde oss klare til å dra, tok disse to mobilen min og tok ca 100 bilder av seg selv... Zach - Austin
Zach - meg - Jake

I dag skal jeg lage norske pannekaker til middag! Første gang jeg skal lage norsk middag til vfamilien... Ikkje bra.. Verdens dårligste utvekslingsstudent... Ha en fin søndag!

What happens in Drama 2

Elsker dramaklassen!! Den siste uken har vi ikke gjort noen ting, bare slappet av og hatt det gøy!!


Sykling, dansing, slappe av, Temple Run spilling...


Rulleskøyting


Ta bilder


Soving


Regelbryting for å dra og kjøpe oss lunsj fra Sonic, woops


Yummyy!


"On Wednesday's we wear pink" - Mean Girls - Arden, meg, Ashley og Andrea


Mer Tempe Run spilling - jepp, litt stolt av rekordene mine


Lakking av negler


Ashley, Jessie, Andrea og meg

Just chilling in the auditorium ♥♥♥ Love my 4th period

Snow Day and Basketball Game

Fredag var en super dag! Startet dagen med å våkne til snø (rim lol), sjekket twitter og fant ut at vi ikke hadde skole pga "snøen". Yess, min første Snow Day!! La meg til og sove igjen, og stod opp kl 10. Gikk ut og tok litt bilder av ALL snøen, før jeg skypet med hele familien hjemme, og så med Silje. Alt for lenge siden sist! Slappet av resten av dagen, dro en tur på matbukken, så gjorde jeg meg klar for kveldens basketball kamp som var mot rivalene våre; Lavergne! Arden hentet meg, vi dro en tur på Walmart, så dro vi til Lavergne High School. Der var Purple Dynasty (elevene fra skolen min, Smyrna) allerede godt i gang med heing. Vi vant jentekampen og tapte guttekampen. Det var utrolig gøy, for det er så masse drama mellom Smyrna (Purple Dynasty) og Lavergne (Blue Crew), så det var masse roping og heing - nesten litt som "Bring it on".  Det endte faktisk opp med at Smyrna ødela the bleachers (benkene vi sitter/står på)... Man må være her for å skjønne Smyrna/Lavergne rivaleriet!!


Snø...
Smyrna jentelag


Smyrna (gul/gull) og Lavergne gutter + cheerleaders


Blue Crew, Lavergne, i bakgrunnen


Meg og Arden


Ashley, Arden og meg


Arden, Christian og meg


Broken bleachers and baby powder... Endte opp med at vi ble kastet ut da det var 2 min igjen av kampen

Kom akkurat hjem fra fotballtrening. Har nemlig startet på fotball igjen, endelig! Forteller mer om det senere. Nå skal vi straks dra til moren til mom, for senere er det Superbowl!!

 

Date night with my bestfriend

Torsdag var en super dag! Etter skolen dro jeg og mom og trente, før jeg dro ut og spiste middag og dessert med Andrea. Utrolig koselig!


Before working out


On our way to work out


Fine Tennesse solnedgangen ♥


My date for the night ♥


Toots!! Fried pickles and chicken finger basket - our standard!


Frozen yoghurt at Sweet CeCe's ♥

Hva skal du/har du gjort i dag?

Akutten og Footloose play

Hei! Siden sist har jeg vært en tur på akutten på sykehuset, og hatt et Footloose skuespill med dramaklassen. Kan starte med å fortelle litt om sykehuset; I et par uker hadde jeg vondt i magen osv, og endte opp med å dra til legen (føler ikke jeg har gjort annet siden jeg kom hit), de sa jeg hadde et magevirus og gav meg antibiotika. Det hjalp ikke, og jeg ble bare verre og verre. Til slutt visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, natt til tirsdag forrige uke lå jeg på badegulvet med de verste smertene jeg noen gang har hatt, så noen timer senere dro jeg og mom til sykehuset.

Jeg ble innlagt, måtte ta en del tester, CT scanning av hele kroppen, og jeg fikk intravenøst i armen :( Etter 5 timer på sykehuset fant de ut at jeg hadde en blokkering i tykktarmen... Jepp, der får jeg for å spise fast food!! Jeg fikk medisiner som fikk meg til å både le meg i hjel og grine og føle meg helt rar i kroppen, og også veldig trøtt. Lol, veldig morsomt til tider, og etter noen dager med saftis, suppe, og rennende mat ble jeg endelig bra igjen! 

Så kom helgen og det var tid for skuespill for en haug med mennesker! Vi satt opp Footloose med dramaklassen, og hele fritiden min, når jeg både var syk og nesten frisk gikk til øving. Det var utrolig slitsomt, men utrolig gøy! Savner det allerede! Ble mye mer close med alle i dramaklassen, spesielt noen av jentene. Vi hadde en forestilling lørdag kveld, og en søndag ettermiddag. Det gikk veldig bra, og det gikk også i masse fast food. Hadde akkurat blitt frisk og gikk rett tilbake til drittmat, ja... Her er litt bilder fra den uka:


På sykehuset, fin og sminkeløs, skittent hår, utgrinte øyne og sykehusklær! Hadde ikke så vondt akkurat da


IKKE GØY med intravenøst


Hadde en del av disse dagene forrige uke; lå i senga, neddopa på medisin og så på How I Met Your Mother.. Så to sesonger på et par-tre dager


Så var det tid for forestillinger! Meg og Hale(?) og meg og "coach" Austin - begge var utkledd


Route 44 (nesten 1,5 liter) nr 1 den helga - Tennessee's største drink, drakk raspberry powerade lemonade slush, favorite!!


Utkledd Arden og meg


Grandma


Forestilling


Dansing til venstre


Matrunde nr 2


Chilli cheese tots og Route 44 nr 2


Country outfit - cowboy boots


Meg og Arden - meg og Ashley


"Tante" Emily og meg etter forestillingen på søndag


Meg og familien etter forestillingen


Lathan og Layne - søskenbarn


Cinn-a-Stick pancakes from IHOP


Endelig hjem og slappe av etter en lang uke


Route 44 nr 3

Uken som har vært nå har jeg bare slappet av og vært lat. Blogger om den i morgen!

Svar på spørsmål om utveksling #4

Må du gjøre husarbeid i huset?
- Ja, men jeg er litt dårlig på å gjøre det... Prøver å støvsuge huset en gang I uka og holde badet ryddig etter meg, gå ut med søpla og hjelpe til å dekke/rydde av bordet.

Tjener vertsfamilien du er hos penger for at du bor der?
- Nei

Når fikk du familien din, og hvor mye snakket du med dem før du dro?
- Fikk familie på julaften, over et halvt år før jeg dro, altså et par-tre uker etter at jeg sendte inn søknaden. Så jeg startet å skype med de med en gang, og kjente de ganske godt før jeg kom hit

Hvor mye sparte du før du dro?
- Sparte 7000 selv, om jeg husker riktig, men brukte opp alt med en gang

Åssen regler har du hos vertsfamilien?
- Har ikke så mange regler men; vær hjemme til en okay tid, prøv å klare curfew, kommer ikke på mer? Greia er egentlig så enkelt at "du vet/skjønner selv hva du kan gjøre og hva du ikke skal gjøre", om dere skjønner hva jeg mener? Ganske greit!Skal du reise tilbake til der du er nå en gang i fremtiden?
- Ja, definitivt! Har utrolig lyst til å gå på college her med alle mine amerikanske venner! 

Stemmer det at det er forbudt med sex og alkohol på utveksling? Haha
- Haha, jepp..

Er det noe du glemte når du dro hjemmefra?
- Husker ikke, måtte legge igjen en del ting som mamma og pappa ettersendte, så om jeg glemte noe så sendte de det sikkert da, så det var nok ikke noe viktig

Åssen uttaler de navnet ditt?
- De fleste sier "Amalia" (nesten som å si "Somalia" på engelsk), prøver å lære de at det er "e" på slutten, men det er visst veldig vanskelig

Er det mulig å få bo nær en venn om man reiser samtidig?
- Nei, jeg tror nok det skal ganske masse til for å få til det

 Er det flere utvekslingsstudenter på skolen din?
- Ja, skolen min tar inn 4 utvekslingsstudenter hvert år, så det er også en fransk jente der, som jeg er veldig god venn med, en tysk gutt, som jeg har snakket litt med, og en fra Asia som jeg aldri har møtt.Får du lov til å drikke alkohol, eller er det veldig strengt når det gjelder dette?
- Det er ikke lov  

Hvor hen er du i USA?
- Smyrna, Tennessee 

Hvor lenge skal du være i USA?
- I 10 måneder, drar hjem i midten av juni

Hvor mye penger bruker du tilsammen på reisen? Sånn ca.
- Hvis du tenker med lommepenger også, så aner jeg ikke. Har ikke ført noe budsjett? Men uten lommepenger kom det nok på 80 000-90 000

Hvilke fag har du? Må du ta fag selv? (norsk..)
- Her i USA har jeg engelsk, US history, US government, economics, personal finance, bridge math, directed studies (leksetime), drivers ed (bilkjøring), drama 2 og spansk. Norge krever at jeg leser meg til norsk og historie selv, men jeg har ikke åpnet bøkene enda?

Har du gym? Får derer lang tid til å dusje osv? (hørt at de ikke dusjer etter gymmen)
- Nei, jeg slipper å ha gym siden jeg er senior og har hatt det i Norge. Aner ikke hvordan det er med dusjingen, men har hørt rykter om det jeg også

Hvilke steder bør man dra når man er der?
- Alt som er amerikansk; fast food restaurantene, drive-in movie, ???Hvilke underorganisasjon reiser du med?
- ASSE

Har du vært i Hawaii eller skal du?
- Nei
 

Hvor mye koster det å reise til Hawaii?
- Over 10 000 tror jeg
 

Trives du i Tennessee?
- Ja, trives kjempegodt, og elsker klimaet

Visst du kunne reist tilbake i tid ville du forsatt ha reist då?
- Definitivt! Beste avgjørelsen i livet mitt
 

Jeg har meldt meg på Explorius og reiser i gugust, noen tips om hva jeg må gjøre mens jeg er der nede?
- Dra ut og opplev så mye som mulig! Aldri si nei når noen spør om å finne på noe, selv om du er sliten, det ender som regel alltid opp med å være en gøy, ny, amerikansk opplevelse. Grip alle sjanser, og lev livet som en amerikansk tenåring!

Er det alltid varmt i Tennessee?
- Nei! Men jeg kan si så mye som at jeg var ute og jogget i shorts for noen dager siden, i januar!! Det var veldig kaldt da? Og vi hadde 20 varmegrader forrige helg!
 


Du er så sinnsykt pen så du blir sikkert godt likt uansett, men har du noen tips på hva jeg må gjøre for å passe inn?
- Takk!! Bare vær deg selv, snakk mye og smil, så går nok det meste bra. Man må IKKE være pen for å passe inn, det er personlighet som teller!!

Er det vanskeligt med cheerleading der du er?
- Jeg går ikke på cheerleading, men det virker som det er litt vanskelig. Vet at hun svenske som var her i fjor var cheerleader

Hvordan er det det med alkohol der nede? Er det like strengt som de i Expolius sier? Eller kan du være på fest, men ikke drikke?
- Altså man har ikke lov til å drikke alkohol. Når det kommer til å være på fester uten å drikke, så tror jeg det kommer veldig an på sted til sted, det kommer an på hvor ofte politiet kommer på fester osv. Man må ta det som det kommer tenker jeg, men det er jo selvfølgelig ikke lurt
 

Hvilken underorginasisjon har du hørt best om?
- Vet ikke, men har hørt at ASSE er den strengste, og det må jeg si meg enig i
 

Angrer du noen gang på at du reiste?
- Nei, ikke i det hele tatt!

Savner du familien din?
- JAA

Hvordan er cheerleadingen der nede? Er det like kult som på tv?
- Ja, jeg synes I hvert fall at det er veldig kult, for det er det jeg ser på som ordentlig amerikansk; dra på en amerikansk fotballkamp eller basketball, også er cheerleaderne derTar du lappen der nede? I så fall hvordan fungerer det?
- Skal prøve å gjøre det, men vet ikke om det går. Håper virkelig det! Og jeg aner ikke hvordan det fungerer, skal finne det ut snart

Hvor god bør man være i engelsk?
- Man trenger ikke å være så god i engelsk, mange utvekslingsstudenter fra andre land kan så vidt engelsk når de kommer hit, så vi i Norge er heldige som faktisk kan så mye engelsk som vi kan. Om man har 3, 4, 5 eller 6 så går det nok veldig bra!

Må du gå 2 året på videregående opp igjen?
- Nei, får det godkjent

Får du spesiel i studiekomentanse?
- Nei, får generell, fordi jeg veldig språk, samfunn og økonomi 

Vet du om fagene blir godkjent I Norge?
- Ja, for jeg snakket med rådgiver på skolen i Norge før jeg dro

Kan du svare på videoblogg?
- Nei, det har jeg dessverre ikke tid til denne gangen

Det kommer enda flere svar!

Svar på spørsmål om utveksling #3

Har du fått mange dumme spørsmål fra amerikanerene so far? Isåfall, hva er det dummeste?
- JA! "Do you use toilet paper in Norway?"

Hvilke linjer kan man gå på videregående for å kunne dra på utveksling?
- Det kommer helt an på skolen din, og hva de godkjenner, men det er lettest å dra når man går på studiespesialiserende. Jeg vet om noen som dro med idrett og også media, men det er litt vanskeligere.

Hvor stor egenandel blir det ca?
- Det kommer an på hvor mye man får I stipend, men minst 20 000, er nok nærmere 30 000, også er det jo lommepenger I tillegg.

Hva er største forskjellen mellom skole i USA og skole i norge?
- Her blir man behandlet som barn, mens I Norge blir man behandlet som unge voksne/voksne.

Er du blant de populære jentene, den som gutta liker..og som jentene vil være med?
- Ja..

Var det tungt de første ukene, å være borte fra familie og venner?
- Nei, for jeg hadde så masse å gjøre at jeg ikke rakk å tenke så mye på det, hadde jeg bare sittet inne derimot, da hadde det nok vært litt tungt.

Hva synes du var vanskeligt og lettest å tilpasse seg til da du først kom?
- Det var vanskeligst å tilpasse seg å snakke engelsk, og lettest? Aner ikke

Synes du skolen din er vanskelig?
- Det var vanskeligere i begynnelsen, det har blitt lettere og lettere, og nå etter jul har jeg litt nye fag som er litt gøyere og lettere

Kan du lage noen videoblogger?
- Kan prøve på det

Har du blitt kvitt den norske aksenten nå?
- Ikke helt, mange sier at jeg ikke har aksent lenger, men jeg synes jeg fortsatt har det.

Hvor mye tenker du på familien/vennene i Norge? Blir savnet overveldende noen ganger?
- Jeg tenker 
på de hver dag, men med skype og facebook osv så går det mye bedre. Noen ganger savner jeg de mer, men det går bra!

Er det vanskeligere å få gode karakterer i fagene på den amerikanske skolen?
- Nei, så lenge du gjør leksene dine, så trenger man så vidt å øve til prøvene, som bare er multiple choice, og som regel veldig lett. Jeg har så og si sluttet å øve på prøver, men får fortsatt A.. Blir nok dødsvanskelig å komme tilbake til norskt skolesystem

Anbefaler du utveksling?
- JAA! Dette er en sjanse du får en gang i livet. Grip den! Du kommer ikke til å angre!

 Synes du det var veldig skummelt før du skulle reise?
- Var ganske så nervøs ja, men så gledet jeg meg veldig også.

Anbefaler du Explorious?
- Ja, de er en av de billigste, og man må gjøre ganske masse selv, men alt I alt så anbefaler jeg de. Jeg er veldig fornøyd!

Når reiser du til Norge igjen?
- Forhåpentligvis 15. Juni, for da går visumet mitt ut. Skal egentlig dra hjem 27. mai, men får det endret.

Hva tror du blir vanskligest når du kommer tilbake til Norge?
- Å tilpasse meg det norske samfunnet igjen. Forskjellene er så store! 

Har du en Spotify profil?
- Ja, men jeg bruker den ikke her borte, for ingen bruker Spotify her.

Kunne du ha laget et innlegg, om hva slags musikk du hører på?
- Det skal jeg prøve å få gjort!

Hvor mange timer med fly var det til Amerika?
- 7 eller 8, husker ikke helt, men det var langt

Er du fornøyd med byen du bor i, og valgte du noe delstatsvalg?
- Kjempefornøyd!! Jeg tok regionsvalg og valgte "south", så sånn endte jeg opp på lista til Tennessee, og så i byen Smyrna

På engelsktentamen fikk vi en oppgave om å være en utvekslingsstudent å skrive et brev hjem. Jeg skrev at jeg var en jente som bodde i Smyrna, Tennessee, hehe! Og fikk toppkarakter!
- Åå, så gøy å høre!!

Hvorfor bestemte du deg for og dra på utveksling?
- Jeg bestemte meg da jeg var 12, jeg hadde sett på masse filmer og tv-show om amerikanske 
tenåringer, high school osv, og forelsket meg helt. One Tree Hill er en av de største grunnene til at jeg er her. Også gjorde tante Anne det samme for 5 år siden.

Og hvorfor USA?
- Fordi det var det jeg så på film, det jeg forelsket meg i. Tanken har aldri slått meg å dra noe annet sted. Det er USA som alltid har vært drømmen.

Kler de seg annerledes i USA?
- Ja, på skolen går det for det meste I dongeribukser/slengbukser og en t-skjorte man har fått via sporter osv, nesten som reklame t-skjorter. Nå på vinteren er det hettegensere som gjelder! Og joggebukser! Camo og boots er noe av det største å kle seg i, og noe av det styggeste jeg vet om! Det er jo selvfølgelig folk som kler seg finere også. I begynnelsen gikk jeg bare i dongeribukse og en t-skjorte, fordi jeg ville gli inn i mengden. Men nå bryr jeg meg ikke lenger om hva folk syns om antrekket mitt, og har fått tilbake min egen stil. Folk liker den da!

Hvor mange går det på skolen du går på?
- 2100 elever

Trives du?
- Ja, veldig godt

Har du blitt flinkere på skolen?
- Nei, eller altså jeg lærer jo, men jeg har endt opp med å bry meg mindre om skolen, og ikke øve på prøver og slikt. Har fortsatt A i alle fag da, og det er jo det som teller, eller?? Nå har jeg alltid brydd meg litt for mye om skolen fra før av da

Hvor mye bruker du på mat i uka?
- Kommer an på, når jeg ikke er på diett og spiser masse dritt så kan det ofte bli 300-400 kr, og mat her er billig så det sier sitt..

Har du gjort ting i Amerika som du trodde de ikke gjorde der?
- Ja, masse!


Det kommer enda flere svar! Har bare vært litt masse som har skjedd i det siste, så jeg måtte legge bloggen litt på vent.

MY 18th BIRTHDAY

Jeg hadde jo bursdag på onsdag, ble endelig 18!! Hadde en super dag, selv om det var rart at jeg egentlig ikke kunne gjøre noe. Våknet til massevis av koselig gratulasjoner på facebook, snapchat, twitter, instagram, meldinger osv. Kjempekoselig! Åpnet et par gaver, og så krøllet jeg håret, tok på tiaraen, og dro på skolen. Fikk masse gratulasjoner der også, siden de fleste visste at jeg hadde bursdag. I lunsjen sang hele lunsjen (700 elever) bursdagssangen for meg, utrolig gøy!! Og så fikk jeg en supersøt cupcake av verdens snilleste Jake! Etter skolen fikk jeg gaver av vertsfamilien, og så dro vi ut og spiste god mat på "Outback" en australsk restaurant, sammen med besteforeldre, tante osv. Kjempekoselig! Fikk en supersøt rosa jordbærkake også! Etter at vi hadde spist, dro jeg tilbake på skolen, fordi dramaklassen var der og øvde til skuespillet vi holder på med. Veldig koselig å tilbringe resten av kvelden med alle vennene mine! Her er litt bilder fra dagen:Litt snapchater ♥


Gave!!


Cupcake fra Jake


Lunsj... hadde ikke kjøpt noe fra vendingmachinene på år og dager, så jeg endte opp med å gå to ganger siden det var bursdagen min.. altså, kjøpte mer enn dette, spiste bare dritt den dagen!


Kaka mi!


Layne spiste kinderegg fra Norge for første gang!


Jeg spiste sweet potato fries og coconut shrimp, yummy!!


Blowin' out da candles with Layne and Lathan


Fikk verdens søteste melding av hun franske ♥


Gave fra vertsen; har ønsket meg disse siden jeg kom hit; alle vennene mine har de (i andre farger da) og de er utrolig komfortable!! Det er sko til å bruke ute, selv om det kan se ut som tøfler..


Fikk også denne hårfønern av vertsen, tror mom var lei av at jeg brukte hennes hårføner.. hehe


Fikk denne av Reidun og familien, digger den!


Og denne fikk jeg av mamma, pappa og alle søsknene mine, + masse penger!! 

Hadde en super bursdag!! Og jeg tok ikke av meg tiaraen før jeg gikk og la meg på kvelden, så uansett hvor jeg gikk fikk jeg gratulasjoner! Utrolig gøy! Nå skal jeg straks ut og spise med alle vennene mine her, bursdagsmiddag ♥ Blir koselig!

OUTFIT: in Americaa

Første gang på 5 måneder? Her er i hvert fall dagens antrekk!! Tror det var rundt 15, nærmere 20 varmegrader her i dag. Det liker vi! Bruker denne skinnjakken så og si hver dag! Genseren fikk jeg i bursdagsgave av Reidun m/fam, tusen takk!! Digger den! Buksa er en av favorittene! Også har jeg på de nye wedgesene som er helt forferdelige å gå i.. Oh well! Savner mine gamle, utbrukte, norske.. Veska er skoleveska jeg bruker hver dag.
jakke og veske fra H&M bukse fra Forever 21 topp fra Gina Tricot armbånd fra Urban OutfittersNå skal jeg snart dra downtown Nashville med mom og vennene hennes, for å "go clubbing", altså dansing og drikking, men jeg kan jo ikke drikke. Det er vel så og si det eneste jeg kan gjøre her borte etter at jeg ble 18 år... Og kjøpe røyk da, men det gjør jeg jo ikke! Nå skal jeg få på partysminka, fikse håret, og ta på de vonde wedgesa igjen.. Ha en fin kveld!!

IT'S MY 18th BIRTHDAY Y'ALL

Endelig er jeg 18 år, og jeg kan gjøre hva jeg vil - hjemme i Norge i hvert fall. Her borte i USA betyr det så og si ingenting.. Jeg får ta igjen den store 18-årsbursdagen og festinga når jeg kommer hjem igjen!! Men i dag skal jeg ha en super bursdag her borte! Blir rart å være borte fra familien min da, men jeg har en super familie her borte som jeg skal feire med i år ♥

Nå er klokken faktisk 1 på natta her borte, så jeg skal enda sove før dagen min endelig kommer. Rart det der, begynte å få gratulasjoner når kl var 5 på ettermiddagen her borte i dag, siden det allerede var 9. januar hjemme i Norge. Er jo 7 timers tidsforskjell! Men ja, morgendagens "bursdagsantrekk" er funnet frem, og det er også tiaraen. Jeg skal nemlig krølle håret mitt og ha på en tiara på skolen i morgen. Det er jo bursdagen min!!


Meg for nesten 18 år siden... har jeg forandret meg?HAPPY BIRTHDAY TO ME ♥♥♥

INSTAGRAM; Follow My American Life

Som jeg har sagt før, så oppdaterer jeg fortere, og noen ganger mer, på Instagram enn jeg gjør på bloggen. Så hvis dere er interesserte i hva jeg driver på med her borte i USA, er det bare å følge meg der, og navnet mitt er selvfølgelig; ltamalie - husk at det er en "L" da, og ikke en "i"...

Her er litt IG bilder fra mine 5 første måneder her borte..


Flere svar fra spørsmålsrunden kommer nok i morgen!

Svar på spørsmål om utveksling #2

Hvordan syntes du skolelivet i USA er i forhold til slik det fremstilles på film?
- Det er faktisk veldig likt, altså hele konseptet er likt, men det er ikke så gjengete. Altså hvor cheerleaderne henger sammen, sportsfolka, populære, nerder osv, hvert fall ikke på skolen min. Men selvfølgelig er det jo litt gjengete, som det er hjemme i Norge også.

Hvilken karakter hadde du i engelsk? Om man har 4 i engelsk, kommer det til å gå bra da?
- Jeg hadde 5 i engelsk, og det gikk veldig bra, så en 4 går nok veldig bra også!

Fikk du venner med en gang, eller tok det noen dager før du fikk venner, og begynte å snakke med folk osv..?
- Det tok en uke, og så fikk jeg tre bestevenner og mange andre venner. Var litt vanskelig å snakke i begynnelsen, men så fant jeg ut at jeg matte bare prøve å drite i den stygge aksenten min. Amerikanerne synes det er kjempekult uansett, og de skjønner ikke hvorfor jeg hater den.

Hvordan klarer du å fortsatt være så tynn?
- Jeg er ikke tynn! Gikk på vekta I dag og fant ut at jeg har gått opp 10 pounds, altså rundt 4,5-5 kg. Ikke gøy! Men det er fordi jeg bare har trent ca 5 ganger de to siste månedene? Vet ikke hva som skjedde jeg, men har ingen plan om å se ut som dette på ballet, overarmene mine har blitt utrolig store, føler meg ikke komfortabel, så nå er det tilbake til vanlig treningsrutine og litt mindre fastfood. EDIT: gikk på vekta igjen i dag, har gått ned 3 punds på to dager, så dette lover bra!Hvilke sporter går du på, og hvordan trives du med dem?
- Jeg spilte fotball med en gang jeg kom hit og trivdes kjempegodt. Var slik jeg fikk de fleste vennene mine. Nå har jeg ikke drevet med noen sport siden oktober, men til helgen begynner jeg på fotball igjen, travel soccer, og skal spille det helt frem til jeg drar. Gleder meg!!

Har du funnet en American crush?
- Jepp...

Hvordan er det i kantina, sitter du med noen faste?
- Altså jeg hadde lunsj nr. 2 det første semesteret, og kjente så og si ingen, alle vennene mine har lunsj nr.1, men nå etter nyttår har jeg fått byttet til første lunsj, og har lunsj med alle vennene mine, så nå har jeg det supert! Satt forresten med noen gutter først, så med noen fotballjenter, så med hun franske utvekslingsstudenten, og så stoppet jeg og gå til lunsjen og gikk heller til dramaklassen.

Har du blitt invitert på date?
- Ja

Fester du mye?
- Har vært på noen

Er det mere lekser enn det er i Norge?
- Ja, men det er enklere, for det meste, og jeg bruker maks en halvtime-time om jeg har lekser
 

Gleder du deg til og komme hjem?
- Jeg gleder meg ikke til å dra fra dette livet, ikke USA, men jeg gleder meg til å se familien og vennene igjen

Har engelsken noen gang vert et problem? Da mener jeg å snakke engelsk med familen, med venner osv.
- I begynnelsen var jeg veldig stille fordi jeg hatet aksenten min, og når jeg snakket glemte jeg alle ord. Men etter hvert fant jeg ut at jeg måtte bare drite i det, og nå har jeg ingen problemer!

Er det strenge regler for klær på skolen du går på?
- Ja! Shortsen må gå ned til fingertuppene, ikke lov med topp/singlet, må være t-skjorte eller genser, ikke hull i klærne eller gjennomsiktige klær, ikke yoga pants, ikke vise kløft osv. Er mange flere regler også, men dette er de mest basice. Det er ikke så vanskelig å holde dette om vinteren da, og om sommeren så er det uansett kjempekaldt inne, pga aircondition, så det er egentlig ikke så vanskelig når det kommer til å ikke kunne bruke shorts og singlet.

Var det vanskelig å skaffe seg venner osv?
- Nei, snakk masse og bli med på skolesport!! Eller klubber!!
 

Er det sånn at du føler deg veldig alene den første dagen eller var det noen som begynte å snakke med deg med en gang?
- Folk begynte å snakke til meg, fordi de synes det er kult med utvekslingsstudenter. Følte meg fortsatt litt alene da, kjente jo ingen.

Hadde du jobb i Norge før du dro, for å tjene lommepenger?
- Ja, jeg jobbet hos pappa, men brukte alle pengene på iPhone, shopping i New York og shopping når jeg kom hit. De varte i et par uker?

 Fester ungdommene der nede?
- Ja

Er det kjekke gutter der?
- Et par.. 
Nå er jeg veldig kresen da, hehe

Hvordan var romfordelingen i NY?
- Jeg hadde hotellrom med hun norske som bor i samme by som meg her, og en dansk, veldig søt jente. Vi hadde det supert!

Fikk dere mye tid til å shoppe i NY?
- Ja, fikk mer enn jeg hadde trodd! Kjøpte ikke så masse da, for jeg hadde allerede stappfulle kofferter, og jeg fant ikke så masse fint på de butikkene vi var på, believe it or not.

Hva gjør du for å takle hjemlengsel? Har du hatt mye av det så langt?
- Hadde hjemlengsel i et par timer for noen dager siden. Så dro jeg ut og hang med venner, og det var over. Annet enn det har jeg ikke hatt noe hjemlengsel!
 

Har du hatt et "what am I doing here"-øyeblikk så langt, hvor du angret litt på at du dro? Hva gjorde du isåfall for å get back on track og ikke tenke så mye på det?
- Har tenkt det et par ganger, hvis noe har vært hardt/rart/annerledes, men så har
 jeg tenkt på at dette var drømmen, så går alt bra.

Er folk på skolen imøtekommende?
- Det kommer an på, men de fleste er det, spesielt guttene

Har du noen gang flettet inn et norsk ord eller fem når du har snakket? Hva sa du isåfall?
- Ja, det har jeg, haha. Ofte så merker de det ikke, men noen ganger har det blitt litt flaut. Husker ikke hva jeg har sagt, men det har vært småord som er vanlig på norsk

Hvordan er guttene der? Er de kjekke og sjarmerende? Har du blir spurt på date?
- Det er ikke såå mange kjekke her, noen er det selvfølgelig, men guttene her kan være VELDIG sjarmerende, og vet hva de skal si. Selv om de også er veldig rett på? Ja, har blitt spurt på date.

Er guttene og jentene opptatt av klær, merker osv?
- Ja, amerikanske merker vel og merke. Jeg bryr meg ikke, og det har jeg aldri gjort i Norge heller!


Får du hatt fremmedspråket ditt der nede? (Spansk,Tysk,Fransk)
- Ja, jeg har spansk og det er mye lettere å lære her enn i Norge. Elsker læringsmetodene her!

Har du strenge innetider? Evt andre regler
- Nei, ikke i forhold til mange andre utvekslingsstudenter! Byens innetid for alle under 18 her er 22 i ukedagene, og 24 i helgene, men jeg kommer ofte senere hjem enn 24 I helgene fordi vi alltid er ute og gjør noe som tar litt lenger tid. Så lenge jeg tekster vertsen om hvor jeg er så får jeg lov til det jeg vil, bortsett fra å være alene hjemme med gutter.

Får du penger av familien du bor til?
- Nei, men de kjøper ting til meg, og mat når vi er ute og spiser osv

Er familien din veldig kristen? Isåfall hvor ofte går dere i kirken?
- De er kristne, som de fleste som bor her. Jeg bor jo I bibelbeltet, men de går ikke så ofte i kirken, altså de prøver å gå hver søndag, men det er ikke alltid vi hart tid eller mulighet, og jeg er med de fleste gangene, men det er fordi jeg har lyst, fordi det er hva familien min gjør, og jeg er en del av denne familien. Kirken er også veldig annerledes enn norsk kirke. Og det er veldig mange utvekslingsstudenter som må gå i kirken 3 ganger i uken...

Om jeg ikke tar heelt feil nå, hadde du vel med deg iPhone fra Norge og bruker den i USA? Har nemlig fått beskjed om at man må kjøpe seg en ny telefon i USA om man vil ha en ok telefonregning, så hva gjorde du isåfall for at du fortsatt kan bruke iPhone? Vil helst ha med meg telefonen når jeg selv reiser etter sommeren! :)
- Jeg kjøpte iPhonen min med en gang jeg kom hit, men jeg vet at de fleste utvekslingsstudentene hadde med seg iPhonen sin fra Norge, og da har de bare gått til en mobilbutikk og fått seg et simkort med et greit abonnement.
 

Svar på spørsmål om utveksling #1

 Liker du deg der du er nå?
- Ja! Elsker det her, er så glad for at jeg endte opp her!

Hvor mye koster det å være utvekslingstudent?
- Jeg betalte ca 70 000 for selve utvekslingen, men så kommer det masse andre tilleggsutgifter som visum, lege, vaksiner osv, plus lommepenger

Hvordan tok familien din i mot deg første dagen?
- De tok meg veldig godt i mot, med velkomsplakat og alt

Hvor mye penger bruker du i løpet av en måned?
- Jeg får 400 kr i uka av mamma og pappa, som vil si 1600 kr i måneden, men så ender jeg alltid opp med å spørre om mye mer, så jeg aner ikke hvor mye det blir til slutt, men kanskje 2500-3000? Det kommer helt an på; en måned må jeg betale fotballavgift, en annen måned er det årbok osv. Også er det mobilregning på 350 i måneden også.

Er det mye lekser i forhold til i Norge?
- I begynnelsen følte jeg det var helt sykt mye lekser her, men det er fordi jeg er vandt til å nesten ikke ha lekser I Norge, og der gjorde jeg alt på skolen også. Men etterhvert her så er det ikke så mye, og jeg får unnagjort det meste på skolen også. Så skolen er MYE lettere her, for det meste!


Har du forandret deg? Og hvordan?
- Ja, jeg synes selv at jeg allerede har forandret meg en del. Jeg har blitt mye mer utadvent og snakker masse mer. Det er jo noe man må når man kommer til et helt nytt sted, uten venner. Hvordan ellers skal du få deg venner? Jeg har også fått bedre selvtillit, da mener jeg ikke når det kommer til kroppen min, men innvendig. Altså vanskelig å forklare, men man trenger jo mer selvtillit for å være mer utadvent, om det gir noen mening?

Virker som du alltid er med venner og finner på noe, blir du noen gang sliten, slik at du ikke orker?
- Er mye mer med venner her enn i Norge, men det er fordi det er så mye mer å gjøre her. Spesielt I helgene! Og ja, jeg er ofte veldig sliten, fordi jeg sover alt for lite, og er alt for masse ute, men jeg gidder ikke å bruke opp året mitt på å være hjemme å sove heller. Før juleferien hadde jeg kanskje sovet ut 3 ganger (sove til 11-12 en helgemorgen), og hatt slappe-av-søndager et par ganger (noe jeg pleier å ha nesten hver søndag i Norge..). Og det er ganger jeg ikke orker å gjøre noe, men vennene mine ender alltid opp med å dra meg med uansett. Ender alltid opp med å ha det gøy da! Men ja, jeg er sliten!

Hvordan er humoren til amerikanerne?
- Den er vel ganske lik norsk, eller folk har mer selvironi her borte, bryr seg ikke så mye, så det gjør jo litt med humoren også.

Har det noengang skjedd at du har sagt noe morsomt på engelsk, som de ikke skjønte helt, og klein stemning?
- Ja, haha, men vi ender alltid opp med å le det bort, også blir det en intern ting også

Har det skjedd noe pinlig eller flaut?
- Ja, men det skjer vel alle?

Hvem savner du allermest?
- Silje

Hvordan synes du venninnene dine hjemme er?
- Supre!

Hva er det beste du har opplevd til nå?
- Min første amerikanske hjemme-fotballkamp når vi "painted up", (malte magene våre), og det var bare super stemming og mitt første møte med ordentlig high school spirit. Senere dro jeg, Victoria og Kristin til Andrea og sov der, og de hadde kjøpt en kake til meg hvor det stod "Glad you are here, Amalie". En annen ting er Florida, Disney turen med vertsfamilien!

Kysset noen der nede?
- Ja

Er de flinkere enn norske jenter i fotball? (ditt norske lag og i Amerika)
- Ja, men det sier seg selv når vi trente fotball hver eneste dag etter skolen og hadde to kamper i uka. Fotballnivået er generelt høyere her, fordi det er så stor satsing på skolesport.

Hvordan var de første dagene med Vfamilien?
- Det var rart. Det sier seg selv at det er rart å komme til et nytt hjem og så skal du plutselig bare gå å forsyne deg med mat osv. Visste heller ikke hvor noen ting var, og jeg visste generelt ikke hvor jeg skulle gjøre av meg; om jeg skulle være på rommet, eller være i stua eller ja, dere skjønner greia. Men det gikk fort over!! Nå føler jeg at dette har vært hjemmet mitt i evigheter

Noengang følt deg ensom, utestengt?
- Ja

Kan du fortelle om hvordan du ble kjent med bestevenninnene dine og om du synes det var vanskelig?
- Jeg ble kjent med dem gjennom fotballen. Etter en uke bestemte jeg meg for å åpne munnen min og snakke til dem, og da var det gjort; jeg ble invitert på overnatting og alt med en gang, og det var med de jentene jeg fortsatt er bestevenn med den dag i dag.

Hvordan var julen? Sikkert helt magisk
- Jepp! Det var veldig gøy å oppleve amerikansk jul, men jeg må si at jeg liker den norske jula best, norske tradisjoner!! Her er det ikke snakk om tradisjoner, ikke julemiddag en gang. Jeg hadde spaghetti og kjøttboller på julaften, og pizza på Christmas Day..

Var du redd når du dro ned til Amerika med fly osv.. følte du deg alene? Hvordan var det?
- Nei, jeg følte meg ikke alene, reiste jo med så mange fine utvekslingsstudenter jeg fortsatt snakker med den dag i dag. Ekstra betryggende var det at hun ene norske skulle hele veien hit til Tennessee sammen med meg. Var ikke redd, men var veldig nervøs da vi gikk av flyet i Nashville for å møte vertsen.

Kan du filme små snutter og legge de sammen så vi får et mer virkelig bilde av hvordan du har det? Kanskje sånn: en dag i amerika ellerno :)
- Det skal jeg prøve å få til! Er jo gøy for meg også og se tilbake på

Har du hatt mye hjemmelengsel? Hvorfor/hvorfor ikke?
- Nei har så og si ikke hatt noe hjemlengsel. Det eneste jeg har hatt varte i et par timer et par dager før nyttårsaften, men så dro Victoria meg med på en spillkveld og alt var glemt. Har det for gøy til å ha hjemlengsel! Og grunnen var fordi jeg snakket med vennene mine hjemme om nyttårsplaner osv, og følte at jeg kom til å ha en dårlig nyttårsfeiring I forhold til alle deres planer, men der tok jeg feil. Hadde det supert!

Fått noen rykter på deg, eller ''fiender?
- Nei, tror da ikke det

Hvordan var dine første dager med venner osv?
- Jeg var venneløs I ca. en uke, så åpnet jeg munnen min på fotballen og fikk massevis av venner! Snakket jo med folk på skolen og sånt, men ikke stort.

Kaller du vertsforeldrene dine med navnene, eller "mom" og "dad"?
- Jeg kaller de mom og dad.

Hva kommer du til å savne mest når du reiser hjem? (Bortsett fra familie/venner i USA)
- Alt det morsomme det er å gjøre her, school spirit - hvor engasjerte folk er I skoleting - believe it or not, maten lol, kommer til å savne det meste! Og joggebukser, og slaskestilen her! Flip flopper!

Hva er de(n) særeste amerikanske vanen(e)/skikken(e) du har opplevd mens du har vært der?
- Snacks! Her er det snakk om å ha med godteri og chips på skolen hver dag, det er normal lunsj. Skjønner ikke greia med det, og så klager de på at amerikanerne er feite? Ingen her har hørt om lørdagsgodt for å si det sånn!

Liker du deg? :)
- JAA!
 

Føler du at du har mistet noen venner hjemme i norge? Er det noen du trodde du var god venn med som ikke snakker til deg eller bryr seg om deg mer?
- Nei, eller altså jeg vil vel si at jeg er den som er dårlig til å holde kontakten, haha. Er ikke så lett å ha to liv på en gang..

Hva savner du mest fra Norge? (Bortsett fra familie/venner)
- Norsk mat? vet ikke jeg, savner ikke så masse i grunn

Svar nummer 2 kommer i morgen!

My New Year's Eve


Nyttårsaften startet jeg dagen med å dra og trene med Victoria


Så ryddet jeg rommet mitt, veldig spennende i grunn


Senere kom Victoria, Kristin og Emily, og vi gjorde oss klare for kvelden. Så kjørte jeg og Victoria til Sonic og kjøpte oss burgere - jepp, det var min middag på nyttårsaften!


Så dro vi til en kompis og hadde det gøy resten av kvelden! Emily, Victoria, meg og Kristin
I halv 3 tiden ble jeg med Victoria hjem, og faren hennes laget deilig nattmat til oss! Jeg sov der. 


Dagen etterpå dro jeg, mom og Layne, og en del andre fra moms side av familien, til Toots og spiste DEILIG mat!

Alt i alt en veldig bra nyttårsfeiring!! 

Første del av spørsmålsrundesvarene kommer senere i dag, og det er fortsatt bare å spørre i vei HER.

SPØRSMÅLSRUNDE OM UTVEKSLINGEN

Godt nyttår, fine lesere ♥ Da har jeg en liten nyttårsgave til dere; spørsmålsrunde om utvekslingen min! Har lovet dere dette, så da setter vi i gang nå!! Spør om alt dere vil innenfor utveksling; organisasjonen, reisa, venner, engelsk, skole, vertsfamilie, opplevelser, regler osv., så skal jeg prøve å svare så godt jeg kan. 
SPØR I VEI!

Firefighter & New Nails

For et par dager siden, etter at jeg og mom hadde trent, dro vi og besøkte dad på jobb. Han er brannmann! Han viste oss rundt, jeg satt i brannbilen, og prøvde klærne hans. Veldig spennende! Her sover de også på jobben (vet ikke om de gjør det som brannmenn i Norge?), men de har 25 timers skift hver tredje dag. Så dad går to dager uten å jobbe, og en dag på jobb. Så de har egne soverom der også.


Fra i går til i dag sov Victoria her, sent i går kveld dro vi på IHOP og spiste pannekaker. Nam! I dag formiddag dro jeg og Andrea og spiste frokost på Chick-fil-A, og så dro vi og fikset neglene. Endelig!! Har gått alt for lang tid siden sist, og jeg trengte nyttårsnegler til nyttårsaften. Er veldig fornøyd! Elsker at det er så billig her!


Venstre: neglene rett etter at de var ferdige. Høyre: da jeg kom hjem tok jeg på litt ekstra glitterneglelakk - enda mer fornøyd!Nå er det siste lørdagskvelden av 2012, så jeg satser på at den blir bra!!

ICE SKATING

I dag dro jeg og en gjeng til Nashville, og stod på skøyter! Det var utrolig gøy! Har ikke stått på skøyter på ett år, så vanskelig var det, i hvert fall i begynnelsen. Etter at vi stod på skøyter, dro vi og spiste på Taco Bell, før vi dro hjem til Carson og så på film. Veldig koselig!


Carson, Evan, Derek, Dylan, Ben og meg, Victoria, Nora (fra Norge) og Angel


Meg, Angel, Victoria og Nora

Nå er kl halv 1 på natta og jeg er helt død... Skal nok straks sove. God natt!!

My American Christmas

De to siste dagene har vært supre. Det har vært utrolig gøy å feire amerikansk jul! Det har vært veldig travelt også, har feiret 4 jul'er! To i går og to i dag. I går kveld var jeg så dum at jeg la meg kl halv 4 på natta, også ble jeg vekket kl 7 for å åpne gaver.. Var helt død, men det gikk bra, fikk jo gaver!! Er så fornøyd med alle gavene, og jeg fikk kjempemasse av min amerikanske familie; av både foreldre, besteforeldre og tante. Da de spurte meg om hva jeg ønsket meg sa jeg; yoga pants fra Victorias Secret, pysj fra Victorias Secret, KLÆR, kosesokker, tøfler, teppe, smykker, sminke, lipgloss osv. Og vet dere hva? Jeg fikk alt det og enda mer! Fikk til og med to julestrømper; en her i huset og en hos moren til mom. Alle her kjenner meg alt for godt allerede og vet hva jeg liker, for alt traff midt i blinken!


"A" strømpa er fra familien her


Her er alt jeg fikk i julestrømpene, ikke akkurat så lite...


Alle klærne jeg fikk!! Det meste er fra Victoria's Secret og Forever 21. Den lyserosa blusen ved sokkene er designet av Lauren Conrad!!


Pysj og matchende tøfler fra Victoria's Secret, og to par svarte yoga pants også fra VS ♥♥♥


Alt jeg fikk tilsammen!!


Tennessee ♥♥♥


Dette er favorittgaven min av alle!! Smykke fra min amerikanske familie, som var spesiallaget til meg ♥ M står for Mason, som er etternavnet deres, også "family", amerikansk flagg, og "dream". Elsker det!!

Kl er bare 5 her, så nå kommer straks hele familien fra begge sider over for å spise pizza! Håper alle der hjemme har hatt en super jul! Det har i hvert fall jeg ♥

Christmas Eve in America

Har faktisk hatt en ganske så bra "julaften" selv om jeg ikke var i Norge med familien, og at det egentlig ikke er jul her. Det er jo ikke jul før morgenen den 25. Startet dagen med å dra ut for å kjøpe inn de siste gavene. Ja, er en litt i siste liten person... Så hadde jeg skype-julaften med familien hjemme i Norge. Jeg fikk snakket litt med alle; mamma, pappa, søsken, tanter og besteforeldre. De åpnet gaver fra meg, og jeg åpnet gaver fra de. Veldig koselig! Så skypet jeg litt med Silje, før vi dro og feiret jul hos mom sin side av familien. Vi åpnet gaver og spiste mat. Så det ble nesten som en liten julaften, selv om jeg savnet kålrabistappen...

Så dro vi hjem og gjorde klart til julenissen skal komme i natt...


Skype-julaften


Gaver fra Norge!!


Monopolpenger fra mamma og pappa... Var for å vise hva jeg får på kortet!!


Leverpostei med meg selv på! Fra bestemor og bestefar, har savnet leverpostei...


Kari Traa!! Fra Reidun m/familie


Flip flopper fra Afrika, fra tante Anne. Utrolig kule!! Er jo det jeg bruker hele tiden her borte, haha


For første gang fikk jeg min egen kalender!! Hvert år lager vi en slik kalender med bilder av oss på, og gir til nærmeste familie

Tusen takk for gavene, alle sammen ♥Me and my sissy


Juletreet hos mom's mamma
Klare for gaver!


Julepynt...


Så gjorde vi det klart for at nissen skulle komme; Layne strødde reinsdyr something utover plenen, så de vet hvor de skal lande...
...vi satt ut vann til reinsdyrene... og vi satt frem en tallerken med julekaker! Jepp, de tar nissen veldig seriøst her...

Nå er kl halv 4 om natta og jeg vedder på at Layne kommer inn og vekker meg TIDLIG i morgen tidlig... For da er det tid for enda mer GAVER!! Julenissen har jo vært her..

GOD JUL!!

4 Months As An American

Fra dag èn her har jeg vært livredd for at tiden skal gå alt for fort. At "svisj" så er jeg tibake i Norge igjen, klar for å starte mitt siste år på videregående. Det har ikke gått en dag de siste 4 månedene hvor jeg ikke har tenkt på det. - Ja, jeg har faktisk vært her i 4 måneder allerede, 4 av 10 måneder! Jeg er nesten halvveis i året mitt, og jeg føler ikke at jeg har fått gjort halvparten av alt det jeg har lyst til å gjøre. Jeg er redd for å dra hjem med alt for mange "ugjorte" ting. Er det èn ting jeg har lært på disse 4 månedene, så er det at man heller skal angre på det man gjorde, le av de feilene, eller rare tinga man gjorde, istedenfor å angre på det man ikke gjorde. Jeg har ingen plan om å dra herfra om 6 måneder og tenke: "Hva om jeg gjorde det? Hva ville skjedd da? Kunne det vært en av de beste opplevelsene?". 

Jeg har allerede hatt 4 fantastiske måneder her borte, og det er nok derfor de har gått så fort. Jeg har den beste vertsfamilien man noen gang kunne tenke seg. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få et så godt forhold til en annen familie. Jeg er ikke bare en gjest i et hus, jeg er en datter og en storesøster. Jeg er en del av denne familien, og det vil jeg alltid være, de vil alltid være min andre familie. Det er ikke bare snakk om mom, dad og Layne, men også besteforeldre, tanter, annen familie og slekt, og ikke minst venner av familien. Alle har tatt meg kjempegodt imot!

Jeg har også fått utrolig mange venner her borte. Jeg tror ikke det er så mange utvekslingsstudenter som er så heldige og får tre bestevenner sin andre uke her. Ble faktisk kjent med de den første dagen min her. Jeg er så taknemlig for at Coach Grogan tok meg med på fotballaget, for hadde det ikke vært for han, så hadde jeg nok ikke hatt de bestevennene og vennene jeg har i dag. Vi har hengt sammen så og si hver dag siden den dagen jeg kom hit, og vi finner på så utrolig masse gøy og koselig sammen. De har virkelig vist meg hvordan det er å leve som en amerikansk tenåring, både på godt og vondt. Også er det alle de andre folka jeg har blitt kjent med, så utrolig mange snille, kule og morsomme mennesker jeg har møtt, og henger med hver dag, både på skolen og etter skoletid. Alle disse folkene har virkelig gjort disse 4 månedene til de beste månedene i mitt liv! Når folk du ikke en gang vet hvem er, smiler til deg i hallwayen på skolen og sier: "Hei Amalie!", vet du at du setter spor. Selv om det er litt awkward.. og creepy.. Men det er veldig gøy også! Når det går 2100 elever på skolen, og de fleste vet hvem du er... vel, det er utrolig gøy!

Jeg har lært masse på denne korte tiden, om meg selv, om andre, og om livet generelt. Og jeg har fortsatt enda mer å lære. Jeg har fortsatt mange nye folk å møte, mange nye ting å oppleve. Jeg har allerede forandret meg. En ting er at jeg er mye mer utadvent. Jeg snakker mye mer, når jeg møter nye folk er jeg ikke lenger stille og sjenert, kanskje litt, men ikke så mye som før. Jeg har faktisk blitt veldig flink til å holde samtaler gående, selv i kleine situasjoner, haha...

Men jeg har fortsatt 6 måneder igjen, 6 måneder til å gjøre alt jeg vil, pluss enda litt til. 6 måneder igjen av mitt liv som en amerikansk tenåring. Og denne tiden skal utnyttes så det holder!

I ain't got no time to be homesick y'all!

 

 

Shrek, shopping og sushi

På onsdag, altså første feriedag, måtte jeg opp kl 6 for å dra til tannlegen å kutte av noe av tannkjøttet mitt. Har nemlig problemer med en visdomstann, men prøver å unngå å trekke den. Fikk lystgass og tre sprøyter før jeg endelig ikke kjente noe. Lystgassen var veldig morsom da, følte at jeg ikke var i min egen kropp... Morsom opplevelse! Etter dette måtte jeg og mom dra ut og hente sterke smertestillende og penicillin som jeg fikk på resept, fordi jeg tydeligvis hadde en infeksjon også. Yaay, just my luck! Skjønte etterhvert at jeg trengte ekstra sterke smertestillende da, så jeg endte opp med å ta sovemedisin og sove hele onsdagen, fordi jeg hadde så vondt i munnen. På kvelden ble jeg vekket, også dro vi til Opry Land ICE. Det er et sted inne hvor det er massevis av isskulpturer. Og i år var temaet SHREK. Utrolig stilig å se hva folk kan gjøre med is! Det var til og med sklier der laget av is! Det var veldig kaldt der inne da.. Fikk litt norsk julefølelse, haha.

I går var det opp tidlig igjen, før mom og jeg kjørte til Nashville. Hun satt meg av på Urban Outfitters, mens hun dro på et jobbmøte. Etter halvannen time kom hun tilbake (ja, jeg klarte fint å være i den ene butikken i halvannen time...) med en venninne, og vi gikk og spiste sushi. Yummy! Så dro vi hjem og jeg slappet av i noen timer, før vi på kvelden kjørte til Franklin. Der intervjuet jeg og mom en amerikansk gutt som vil være utvekslingsstudent i Italia neste år. Så dro vi hjem, jeg pakket, Victoria kom og hentet meg, så dro vi til Kristin hvor resten av gjengen var, og så på film; Stepbrothers, utrolig morsom!!! Også spiste vi pizza rolls til nattmat, yummyy!!


Da jeg kom hjem fra tannlegen.. :(


Enda en amerikansk opplevelse; oransje pilleboks! Er jo sånn alle på film tar overdose med....


Disse er altså laget av IS
Fortsatt laget av is


IS!
Julekrybbe


Prøverommet på Urban Outfitters - gårsdagens outfit!


Sushi!! Det var sushi buffet


Tok et par bilder downtown Nashville når vi kjørte gjennom....


Skulle ønske jeg kunne kjøpe hele Ubran Outfitters.. Men er nok veldig fattig nå rett før jul :( Endte opp med denne genseren...


... og dette kule fotoalbumet! Digger at det er lilla og gull, for det er skolefargene til Smyrna! Passer perfekt til å putte inn bilder fra året mitt som utvekslingsstudent, med alle de rare tingene vi gjorde og opplevde! Også kan dere jo bare gjette hva jeg fikk beskjed om å retsujere bort...


Pizza rolls! Dette er amerikansk!


Litt snapchater.. Venstre; Silje og Anja var og besøkte familien min i Norge for noen dager siden, og lekte med søsknene mine. Blir så glad av å høre at de fortsatt besøker familien min selv om jeg ikke er der! Høyre; bildet sier sitt... Hvis noen vil snapchatte med meg, så heter jeg selvfølgelig "ltamalie"...

I dag har jeg dusjet, ryddet rommet, støvsugd, spist norsk sjokolade til frokost og lunsj, og nå skal jeg prøve å skype mamma, så må jeg fikse meg, dra på butikken, lage brownies, bli hentet av Victoria, så skal vi på Christmas Party!! Ha en fin fredag!!

RANDOM PICS

Siden jeg ikke har vært en flink blogger de siste ukene så har jeg en del randome bilder fra diverse ting jeg har gjort. Så jeg bare samlet alt i dette innlegget!


Meg og Victoria på vei hjem fra skolen


Layne og min skygge
Layne og meg 


Layne, mom og meg


Layne, mom og jeg dro ut og spiste kjempegod mat


Pynte pepperkakehus!


Lathan og Layne


Mitt pepperkakehus
Julekortet vårt


Jeg sendte en del pakker hjem til Norge...


Min første basketballkamp
1. desember var det tid for pakkekalender, sjokoladekalender og jul i blåfjell! Det var den eneste dagen jeg hadde tid til å se på jul i blåfjell...


Christmas parade! Victorias søster sitter øverst bakerst, hun ble "Miss Motlow" (Motlow er et college der)


Kalendergave!! 


Kalendergave! Disse kalendergavene har gjort dagen min hver gang; det er sykt hva litt nugatti, norsk tyggis, makrell i tomat, kindersjokolade, toppris osv, betyr når man ikke har tilgang på det lenger! Takk mamma og pappa ♥


US Government jenter!!


Standarden på McDonald's; Dobbel Cheeseburger og Mocha Frappe.. Kan ikke tro at jeg har fått en "standard" på McDonald's.. Jeg som lovet meg selv å aldri spise på McDonald's i USA etter at jeg så filmen "Supersize Me"... Spiser dette minst 1-2 ganger i uka...


Jeg dro på Victoria's Secret med tre gavekort på til sammen 30 dollar, og endte opp med dette fine undertøyet:


Det kostet 80 dollar eller noe... Men verdt det!! 


Victoria og Layne


Søte lillesøster!


Victoria, Layne og meg


Meg og Victoria out drivin'


Isabel, Madelene, Layne og Hudson


Zane, Kristin, meg og Kyle


Søndagsfrokost!
Engelskprosjekt; paper bag puppets

Nå føler jeg at jeg har fått oppdatert dere litt i hvert fall, så prøver jeg så godt jeg kan å få blogget hver dag fremover! Nå skal jeg, mom og Layne straks dra til Franklin for å intervjue en amerikansk gutt som vil være utvekslingsstudent i Italia. Spennende! Godnatt til dere der hjemme, så håper jeg dere overlever 21. desember....

JULEFERIE OG SHOPPING

I dag hadde jeg siste midterm eksamen, som var spansk, og jeg fikk 94%, som er A. Veldig fornøyd, øvde ikke en gang! Var ferdig kl 10, og senere kjørte mom meg til the Avenue, som er som en miniatyr shoppingby med masse butikker ute på et område istedenfor inne i et kjøpesenter. Endelig fant jeg noen fine svarte, enkle wedges! Husker dere de jeg brukte så og si hver dag? De var så utslitt at jeg la de igjen i Norge. Har savnet de masse i det siste, så måtte finne meg noen. Fant også en veldig søt Tennessee hettegenser på Victoria's Secret +++ Her er innkjøpene:
Wedgesene er visst designet av Fergie, de kostet 220 kr ca


Hettegenser i merket PINK fra Victoria's Secret
Topp også i merket PINK fra Victoria's Secret


Neglelakker fra VS
Dagens autfait + svart bukseOG NÅ HAR VI JULEFERIE!! Og det har ikke dere der hjemme, hvert fall ikke i Porsgrunn :):):)

Nå skal jeg fikse meg, så kommer Andrea og henter meg før vi drar til skolen på open mic night med dramaklassene. Blir nok veldig gøy! Elsker dramafolka! Etter det skal vi nok ut og finne på noe gøy. 

Lazy days, lazy life

Gi meg en pris for å være verdens dårligste blogger... Jeg som skulle være en kjempegod utvekslingssblogger, fordi alle de bloggene jeg leste årene før jeg kom hit, som blogget alt for lite, irriterte meg så, men hva endte jeg opp som? Jo, en av de. Men nå skjønner jeg de virkelig da; for jeg vil jo ikke bruke opp all tiden min her på å blogge, for å tilfredsstille dere. Okay, blogger ikke bare for dere, blogger for meg selv også, elsker å lese tilbake på ting. Derfor er jeg sint på meg selv også.

Det har seg slik at jeg har vært helt i min egen verden de to-tre siste ukene. For det første har jeg vært syk, jeg har gjort skolearbeid (hvem prøver jeg å lure, jeg har blitt for lat til å gjøre skolearbeid), for mye gutteproblemer, alt for lite søvn, alt for lite tid... OKAY, JEG HAR BLITT EN LAT AMERIKANER. Hver dag er det nye tegn på at jeg har blitt som en gjennomsnittlig amerikaner; lat. For lat til å gå ut i stua, for lat til å lage mat, for lat til å skifte ut av slasketøy, for lat til å forlate senga mi, for lat til å svare norske venner og familie på facebook (sorry...), for lat til å fortelle mamma at pakken de sendte kom frem (de begynte å spore pakken, fordi de var bekymret...) for lat til å gjøre lekser hjemme, for lat til å TRENE (ikke stolt over dette), og det fortsetter og fortsetter... 

Gir meg der, er ikke så veldig stolt av dette. Jeg har kun en midterm eksamen igjen i morgen, spansk, ferdig på skolen kl 10, og så er det JULEFERIE! Og da blir det mer blogging, for jeg vil ha blogginnlegg å se tilbake på fra jula, og jeg vil vise dere hvordan min amerikanske jul feires!! Nå skal jeg snart dra og trene med mom. Prøver å motbevise folk (og meg selv) om at jeg har blitt lat...


.. for lat til å reise meg opp fra senga for å ta bilder


.. for lat til å fikse neglene mine...

Vi pyntet juletreet for over to uker siden

Jeg glemte helt å fortelle dere at vi pyntet juletreet for to og en halv uke siden. Ikke at det er så veldig stort, men hjemme pleier vi å pynte det på lillejulaften, som de fleste andre nordmenn (?), mens her i USA er det opp med julepynten så snart Thanksgiving er over. Halvparten av husa her er allerede fulle av uendelig masse lys! Skal få tatt litt bilder til dere. Har forresten ingen julestemning enda, er jo mellom 15 og 20 varmegrader her, men jeg klager ikke! Er jo kun 12 dager til jul!! Men det skremmer meg egentlig, tiden går altfor fort....

Siste nytt er at jeg har blitt syk, er forkjølet, har hatt feber, og på toppen av det hele har jeg en visdomstann som vokser ut, og det gjør vondt som bare det. Og så har vi midterm eksamner fra torsdag til tirsdag, en eksamen for hvert fag, altså to hver dag, på 1 og en halv time. Så det blir korte dager hvor vi er ferdig halv 12, men eksamner er ikke så gøy... Heldigvis er siste skoledag på tirsdag om en uke, og så er det juleferie!!!!


Juletreet er ekte!
Se; de har kjøpt julestrømpe til meg med "A" ♥♥

Nå skal jeg og mom se på Private Practice før jeg legger meg. Trenger søvn for å bli frisk!

Ugly Christmas Sweater Day

I dag hadde alle drama elevene Ugly Christmas Sweater Day på skolen. Det vil si at vi hadde på oss gamle, tradisjonelle, STYGGE, gensere med alle mulige slags harry juledekorativer. Utrolig morsomt å se alle de forskjellige, og min var nesten ikke stygg en gang i forhold til mange av de, haha. På mandag dro jeg, Andrea og Ashley til Goodwill (Fretex) og jeg fant denne genseren til 35 kr. Den er jo faktisk nesten litt søt, men den er utrolig stor da, men det er bare deilig. Også er den varm, alt for varm når det er nesten 20 varmegrader her borte. Sa jeg at vi hadde 24 varmegrader 1. desember?

Today's outfit; har dere savnet det eller??
Perler, diamanter, knapper og gulltråder

Nå skal vi straks dra til flyplassen og hente mom som har vært på ferie siden fredag. Har savnet henne..

Opryland Hotel

I går dro jeg, Victoria, Kristin, Diane, Angel, Zoë, Zane, Carson, Dylan og Evan til Opryland Hotel og så på de fine julelysene. Det var et helt sykt stort og fint hotel, men lys over alt, både inne og ute. Inne har de også en stor hage, med bekker og fosser, falske planter og trær, så vi gikk rundt og tok bilder osv. Fikk skikkelig julestemning. Det er visst veldig dyrt og bo der!! Var masse folk der da, som kom og så på og tok bilder. Etterpå så gikk vi til Opry Mills, som er et megakjøpesenter, og spiste mat på the Food Court; jeg spiste orange chicken fra Panda Express - my favorite!!

Så kjørte vi hjem igjen, med høy musikk og dansing i bilen. Bilturene ender nesten alltid opp med å bli en av høydepunktene av kvelden! Vi dro hjem til Zane og Zöe og så på film. Så dro de andre hjem, mens jeg, Victoria, Zöe, Carson og Dylan dro til Dunkin Donuts og kjøpte kaffe, veldig smart å kjøpe kaffe så sent, men vi gjør det alltid.. Så bare satt vi alle i bilen og skravla, sang og dansa, før vi til slutt måtte dra hjem, fordi det ble litt lenge etter byens curfew... Victoria sov hos meg, og vi var oppe til 5 og bare skravlet. Elsker slike netter!


Dette var inne på hotellet!!


Evan, Kristin, meg, Zoë, Angel, Victoria, Carson, Zane, Dylan og Diane


Angel, meg, Kristin, Zoë, Victoria og Diane


Inne på hotellet


En foss inne


Trærne ute


Med blitz - uten blitz, dette var ute, se på folkene nede i hjørnet så skjønner dere hvor stort det er!
Meg og Diane


Panda Express!!!!!

I dag dro jeg og Victoria og så på juleparaden i byen, så dro vi på Goodwill, som er som fretex, og jeg kjøpte en par gensere kjempebillig! Så dro vi på McDonalds og kjøpte standardmaten; Dobbel cheeseburger og Mocha Frappe, yummy!! Så dro vi hjem og har bare slappet av her hjemme. Regner med at hun sover her i natt også!